Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Hrant Dink cinayeti davası

Hrant Dink cinayeti davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 20:35:54

Hrant Dink cinayeti davası
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ve Ercan Demir'in bu hallerinin devamına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar ve avukatların talepleri alındı.

Tutuklu sanıklardan Ercan Demir, kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürerek, "Yeşil pasaportum var. Birçok ülkeye vizesiz gidebilirdim. Sayın savcı beni ifadeye çağırdığı zaman tereddüt etmeden Çağlayan'a gelerek ifade verdim. Benim hakkımda iddianamede kuvvetli kaçma şüphesinin varlığı yönünde bir beyan var. Bunun kaldırılmasını talep ediyorum. Söz konusu davada da delillerin tamamının toplanmış olduğu ve delil karartma durumumun bulunmadığı açıktır. Bu yönden tahliyemi talep istiyorum." diye konuştu.

Duruşmada sırayla söz alan diğer tutuklu sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

- Sanık Yunus Yazar hakkında yakalama emri

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yılmazer, Akyürek ve Demir'in, suçun vasıf mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun alt ve üst sınırlarının kaçma kuşkusunu somutlaştırması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve tutukluluk sınırının aşılmamasını dikkate alarak bu hallerinin devamına hükmetti.

Sanıklar Ahmet İskender ve Coşgun Çakar hakkındaki yakalama emri infazının beklenilmesi, sonucunun sorulmasını da kararlaştıran heyet, sanıklardan Yunus Yazar hakkında, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri çıkarıldığını ve infaz edilemediğini hatırlatarak, yüklenen "silahlı terör örgütüne üye olma" suçuna göre kaçma ihtimalinin bulunması nedeniyle bu sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimaline dayanarak, Hrant Dink'in yakınları olan müştekiler Rahil, Arat, Sera, Hasrof ve Yervant Dink ile Delal Dink Koptaş'ın, davaya katılma taleplerinin kabulüne de karar vererek, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, 1 Ocak 2004 ile 19 Ocak 2007 tarihleri arasında azınlıklara yönelik tehditlere ilişkin yazılan ve tüm illere dağıtımı yapılan yazıların onaylı birer örneğinin mahkemeye gönderilmesinin istenilmesini kararlaştırdı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yapan sanıklardan Reşat Altay'ın, göreve başlaması sonrası istihbarat şube müdürlüğü tarafından kendisine brifing verilmesine ilişkin sunumlar, dijital kayıtlar ve evrakların örneklerinin mahkemeye gönderilmesinin istenilmesini de kararlaştıran heyet, duruşmayı 3 gün yapılmak üzere 20, 21 ve 23 Haziran 2016'ya erteledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara