Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Hollande, Merkel'den destek istedi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya'nın Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadelede daha etkin rol oynamasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 06:01:49

Hollande, Merkel'den destek istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Elysee Sarayı'ndaki akşam yemeğinden önce ortak açıklama yapan Hollande, terörle sadece Fransa'da, Almanya'da ya da Avrupa'da önlemler alarak mücadele edilemeyeceğini aynı zamanda IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de de harekete geçmek gerektiğini ifade etti.

Bu bağlamda, IŞİD'le mücadelede Almanya'nın da desteğini isteyen Hollande, "Almanya'nın hem Irak'ta hem Suriye'de IŞİD'le mücadelede daha etkin rol oynamasını diliyorum" dedi.

MERKEL: ÇABUK HAREKETE GEÇECEĞİZ

Merkel de Paris'teki saldırıların yalnızca Fransa'ya yapılmadığını aynı zamanda Avrupa'nın ve demokratik değerlerin hedef alındığını söyledi.

IŞİD'le mücadelede konuşmaktan daha fazlasını yapmaları gerektiğini dile getiren Merkel, Hollande'ın çağrısına da, "Hollande beni daha fazla hangi sorumlulukları alabiliriz diye davet ettiğinde, bu benim için önemliydi. Fransa'nın tarafındayız. Çabuk harekete geçeceğiz" yanıtını verdi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara