Dolar

32,5574

Euro

34,8285

Altın

2.430,20

Bist

9.722,09

Hollanda'dan 'uçak' açıklaması

Hollanda'dan iç savaş yaşanan Ukrayna semalarında iken düşürülen yolcu uçağına ilişkin açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 00:09:46

Hollanda'dan 'uçak' açıklaması

Ajansların haberine göre; Hollandalılar önce bulunan tüm parçaları topladı ve birleştirildi. Uçağın kara kutuları analiz edildi. Balistik incelemeler, füze ile vurulmayı doğruladı. Hazırlana rapora göre, füzenin imalatçısı Rus şirket Almaz-Antey ile irtibata geçen uzmanlar, uçağın BUK olarak adlandırılan ve yerden havaya atılan bir füze ile vurulduğunu kesinleştirdi.  

Böylece uçağın füze ile düşmesi kesinleşmiş oldu. Uçağın kimin tarafından düşürüldüğü ise hala tartışma konusu. Bu konuda Ukrayna'da Kiev yönetimi ile ayrılıkçı güçler birbirlerini suçluyor.

NE OLMUŞTU?

2014 Temmuz ayında büyük kısmı Hollanda vatandaşı olan 298 kişinin öldüğü uçağın Ukrayna'daki Rusya yanlısı militanlar tarafından vurulduğu iddia edilmişti.

Ayrılıkçı militanlar ise iddiaları reddediyor ve Ukrayna ordusunun açtığı ateş sonucunda yolcu uçağının düşürülmüş olabileceğini savunuyor.

Uçağın düşürülmesinin ardından Hollandalı uzmanların da dahil olduğu uluslararası ekipler bölgeye giderek incelemede bulunmak istemiş ancak bölgede yoğun çatışmaların devam etmesi nedeniyle ekipler bir türlü enkaza ulaşamamıştı.

 

 

 

Haber Ara