Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Hollanda’da camilere yardım engeli!

Hollanda’da bazı partiler camilere yurtdışından yapılan desteğin sonlandırılması önerisinde bulunduğu bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 01:22:35

Hollanda’da camilere yardım engeli!

Yurtdışında Müslümanlara yönelik baskılar devam ediyor. Hollanda'daki muhalefet partileri, ülkedeki camilere yurtdışından gelen yardımların sonlandırılması için yasa önerisinde bulunduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hollanda'da muhalefetteki Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) ile Sosyalist Parti (SP), ülkedeki camilere yurtdışından yapılan maddi yardımların engellenmesini istedi.

Konuyu meclis gündemine taşıyan muhalefet partileri, aşırı grupların camilerde etkili olmalarının önüne geçilmesini istedi.

Yurtdışından camilere aktarılan para ile Hollanda'daki Müslüman toplumunun etki altına alınmaya çalışıldığını ileri süren CDA ve SP, hükümeti bu konuda önlem almamakla suçladı.

Yabancı ülkelerin camilere doğrudan finans sağlamasının aynı zamanda laikliğe aykırı olduğunu belirten CDA milletvekili Pieter Heerma, bir an önce bu türden yardımları durduracak düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi.

Muhalefet partilerinin eleştirilerine cevap veren entegrasyondan sorumlu Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Hollanda'daki toplumun etki altına alınmaya çalışılmasından endişe duymalarına karşın yardımların engellenmesinin mümkün olamayacağını dile getirdi.

Haber Ara