Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

'Hizbullah üç Batılı istihbaratçıyı kaçırdı' iddiası

Suriye iç savaşında Baas rejimiyle birlikte savaşan Hizbullah'ın, üst düzey komutanı Şeyh Bedreddin'in ölümünden sorumlu tuttuğu bir Fransız ile iki ABD'li istihbaratçıyı Halep'te kaçırdığı iddia ediliyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 13:26:38

'Hizbullah üç Batılı istihbaratçıyı kaçırdı' iddiası

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Hizbullah'ın, üst düzey askeri yetkilisi Şeyh Bedreddin'in öldürülmesinden sorumlu tuttuğu üç Batılı istihbaratçıyı kaçırdığı öne sürülüyor. İddia Hizbullah'a yakın bir gazeteciye ait; Macide (Majeda) el Hac.

İnternet haber sitesi el Sabat'ın haberinde, kaçırılan üç istihbaratçıdan biri Fransız, diğer ikisi ise ABD'li.

Habere göre, geçtiğimiz gün Nusra Cephesi tarafından kontrol edilen bölgelerden birinde, ABD'li ve Fransız üç istihbaratçının yakalandığını ve bu kişilerin Şeyh Bedreddin'in ölümünden sorumlu olduğu ileri sürüldü.

Hizbullah yetkilileri, istihbaratçıların 'Fetih Ordusu'na destek veren bir gruba bağlı çalıştığını ve ortak operasyonlara komuta eden grubunun içerisinden olduğunu da iddia etti. Bu iddia henüz Batılı kaynaklarca doğrulanmadı.

Macide el Hac, ayrıca Şeyh Bedrettin'in öldürülmesi için İsrail, ABD ve Suudi Arabistanlı yetkililerin destek verdiğini de iddia etti

Haber Ara