Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

'Hizbullah, Suriyede asimetrik savaş metodu uyguluyor'

Suriye'de Esed safında savaşan Hizbullah'ın artık yeni bir asimetrik savaş metoduna geçtiği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 15:46:36

'Hizbullah, Suriyede asimetrik savaş metodu uyguluyor'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Dünya Bülteni'nin haberine göre Ortadoğu analisti James Harkin, Amerika'da yayın yapan dış politika dergisi Foreign Policy'de bir makale kaleme aldı.

77_2

"YENİ ASİMETRİK SAVAŞ"

Harkin, bizzat Şam'da üst düzey Hizbullah yöneticilerinden edindiği bilgilere dayanarak yazdığı yazısında Suriye'de savaşan Hizbullah'ın artık yeni bir asimetrik savaş metoduna geçtiğini söyledi.

İşte Harkin'in yazısından bazı ifadeleri:

"HİZBULLAH ARTIK ESED'E DESTEK VEREN BİR MİLİS GÜÇTEN ÇOK DAHA FAZLASI"

"Hizbullah son günlerde Suriye'de ağır kayıp veriyor. Her gün gelen ölüm haberleri örgütte yeni bir dönem başlattı. Artık, Hizbullah, Esed'e destek veren milis örgütü gibi değil bizzat bir devlet gibi çatışıyor. Ve Suriye'deki Şii nüfus da Esed için değil, bizzat Hizbullh'ın yanında çatışıyor ve destek veriyor."

"ŞİİLERİN HİZBULLAH SEMPATİSİ ARTIYOR"

Harkin, Suriye'deki Şiilerin Hizbullah sempatisinin gün geçtikçe büyüdüğünü ve çok sayıda kişinin "Ben Hizbullah içerisinde değilim ama Hizbullah'tanım" dediğini de aktardı.

"HRİSTİYANLAR ARASINDA HİZBULLAH'A RAĞBET ARTTI"

Hizbullah'ın yeni askeri örgütlenmesiyle cephe savaşı dışına çıktığını belirten Harkin, örgütün özerk yapıda yeni bir milis oluşturmaya doğru gittiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Suriye'de yaşanan mezhepsel, etnik ve kabile çatışmaları artık yeni bir döneme geçti. Hizbullah'ın düzensiz savaş örgütlenmesine büyük bir talep var. Sadece Şiiler arasında değil, Hristiyanlar arasında bile EsEd rejimine olan güven azaldı, Hizbullah'a rağbet arttı."

Haber Ara