Dolar

32,5197

Euro

34,7330

Altın

2.489,97

Bist

9.524,59

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin Filistin ziyareti

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin Filistin ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 20:52:55

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin Filistin ziyareti
Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Kumar Mukherjee, Filistin'e yaptığı ziyaret kapsamında, "Hedefe ulaşılıncaya kadar bağımsız devletinizin kurulması için Filistin'e desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bulunan Kudüs Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verilen Hindistan Cumhurbaşkanı, burada yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerinin derinleşmesine verdiği önemi, ülkesinin Filistin halkı ile dayanışmasını ve Filistin meselesini ilkesel olarak desteklediklerini ifade etti.

Hindistan Cumhurbaşkanı olarak ilk defa Filistin'i ziyaret ettiğini belirten Mukherjee, Hindistan'ın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin derinleşmesine büyük önem verdiğini söyledi.

"Hindistan iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin genişletilmesi için çalışıyor" diyen Mukherjee, son yıllarda Hindistan'daki üniversitelerden yaklaşık 12 bin Filistinli öğrencinin mezun olduğuna dikkati çekti.

Ülkesinin Filistin meselesini destekleyen devletlerin başında geldiğinin altını çizen Mukherjee, "Hindistan 1947'de BM'de Filistin'in bölünmesine karşı oy kullandı, 1974'de FKÖ'yü Filistin halkının yasal temsilcisi olarak tanıdı ve 1988'de de Filistin devletini tanıyan ülke oldu" diye konuştu.

Mukherjee, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlişkilerin geliştirilmesi, modern devletinizin inşasında Filistinlilere yardım için tüm alanlarda işbirliğinin artırılması ve daima yanınızda durmak için çalışıyoruz. Hedefe ulaşılıncaya kadar bağımsız devletinizin kurulması için Filistin'e desteğimizi sürdüreceğiz."

Ürdün'ün başkenti Amman'dan Filistin'e gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee, dün Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmişti.

Haber Ara