Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'High Tech Port by MÜSİAD Qatar' Fuarı

'High Tech Port by MÜSİAD Qatar' Fuarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 13:04:54

'High Tech Port by MÜSİAD Qatar' Fuarı
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye ve Katar'ın güvenlik ve istikrara yönelik çabalarına işaret ederek, "Bölgede güvenlik, barış ve istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye ve Katar, bölgelerinde ve dünyada en fazla güvenlik sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır" dedi.

Türk ve Katar savunma sanayisinin öncü kuruluşlarını buluşturan High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı ve 19. Uluslararası İş Forumu, Katar Ulusal Fuar Merkezi'nde başladı.

Bakan Gönül, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın ilkinin geçen yıl İstanbul'da düzenlendiğini anımsattı.

Katar'ın, fuarın Türkiye dışında yapıldığı ilk ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken Gönül, bunun iki ülke arasındaki güçlü bağların bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gönül, tüketici ve yatırımcıları bir araya getiren fuarın, aynı zamanda ileri teknolojiyle üretilmiş ürünlere yatırım yapılmasını desteklediğini vurguladı.

Fuara stratejik yeteneklere sahip 57 firmanın katılım sağladığını anlatan Gönül, Katar ile iş birliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Katar'daki faaliyetlerinin ve fuar organizasyonunun iki ülke ilişkilerinin gelişmesine çok katkı sağlayacağını belirten Gönül, fuarın, yüksek teknoloji alanında bugüne kadar ortaya konulan emeklerin güzel bir örneği olarak katılımcıların karşısına çıktığını kaydetti. Gönül, şöyle konuştu:

"Ortadoğu, stratejik bakımdan dünyanın en önemli bölgelerinden. Katar da Ortadoğu'nun en önemli ülkelerinden. Katarlı kardeşlerimizin son yıllarda gösterdiği gelişmelerden çok memnuniyet duyuyoruz. Katar, bölgedeki çatışmaları sonlandırmaya çalışan, bu konuda gücünü gösteren bir ülke konumunda. Katar, aynı zamanda politika ve güzel dostluklarıyla Ortadoğu'da iyi bir örnektir. Bu ülkeler arasında tarihsel ve kültürel ortak noktalar var. Ülkelerimiz küresel barış bakımından benzer ilkeler edinmiştir. Bölgede güvenlik, barış ve istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye ve Katar, bölgelerinde ve dünyada en fazla güvenlik sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır."

İki ülke şirketleri arasında yüksek düzeyli işbirliği olanaklarının yaratıldığına değinen Gönül, şirketlerin mevcut ilişkileri daha da geliştirme gayretinde olduklarını söyledi.

- "Dünya ekonomi zor bir dönemden geçiyor"

Katar Savunma Bakanı Hamad Bin Ali El-Atiyye de dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, bu dönemlerde uluslararası işbirliğinin daha fazla önem kazandığına dikkati çekti.

Söz konusu fuarın Katar ve Türkiye arasındaki işbirliğinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirten El Attiyah, "High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı ve 19. Uluslararası İş Forumu, iki ülke arasındaki derin ilişkilerin yanı sıra ticari ortaklığımıza da fayda sağlayacak. Ülkemizdeki iş fırsatlarını yakından görülmesi imkanını sunacak" ifadelerini kullandı.

El Attiyah, Katar'ın gelişen teknolojileri sivil ve askeri alanda en iyi şekilde uygulamak için çalıştığını bildirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Haber Ara