Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

HEPMEA Onursal Başkanı EXPO 2016 Antalya'yı gezdi

HEPMEA Onursal Başkanı EXPO 2016 Antalya'yı gezdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 17:54:46

HEPMEA Onursal Başkanı EXPO 2016 Antalya'yı gezdi
Yunanistan Helenistik Bitki Materyalleri İhracatçıları Birliği (HEPMEA) Onursal Başkanı Nikos Thymakis, EXPO 2016 Antalya alanını gezerek, projede yer almak istediklerini bildirdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, HEPMEA Onursal Başkanı Nikos Thymakis ve birliğin Türkiye danışmanı Mehmet Dükkancı, EXPO 2016 Antalya alanında incelemelerde bulundu.

Thymakis ve Dükkancı'ya daha sonra, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından ajansın yapısı, faaliyetleri ve alandaki çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Suiçmez'in sunumunun ardından Thymakis de Yunanistan'ın alanda kurmak istediği bahçeyi tanıttı. Türkiye'nin projede hızlı ilerlediğini belirten Thymakis, "Sonucunun muhteşem olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'de gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya'ya mutlaka katılmak istediklerini vurgulayan Thymakis, şunları kaydetti:

"Tepeye çıkmak için önce ilk adımı atman lazım. Biz bugün burada ilk adımı atıyoruz. Katılım konusunda çok ciddi bir hevesimiz var. Yunanistan'da bugünlerde kriz olmasına rağmen, ülkenin gelişmesini isteyen iç güçler var. Biz bu iç güçlerden büyük bir destek ve güç alıyoruz. Çok güzel bir Yunanistan katılımı gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bir komşu olarak burada mutlaka olmamız gerekiyor. EXPO 2016 Antalya'da kalıcı bir Yunan bahçesi kurmak arzusundayız."

Açıklamada Thymakis'in, HEPMEA'nın kuruluş amaçlarından birinin de yeşil ve çevreyle ilgili konularda çocukların gelişimine katkı sağlamak olduğunu ve EXPO Antalya'nın medeniyetleri buluşturacağını ifade etti.

Thymakis, "Hazırladığımız Helenistik Bahçe'nin, çocukların medeniyeti öğrenmesine katkı sağlayacak bir eğitim bahçesi niteliğinde olacağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara