Dolar

32,4503

Euro

34,4841

Altın

2.473,50

Bist

9.583,31

'Hedeflenen kota sayısı yakalandı'

'Hedeflenen kota sayısı yakalandı'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 11:25:58

'Hedeflenen kota sayısı yakalandı'
BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2016 Rio Olimpiyatları'na federasyon olarak hedefledikleri kota sayısını yakaladıklarını ve hazırlıkların sürdürüldüğünü söyledi.

Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksta son kota mücadelesinin 3-8 Temmuz tarihlerinde Venezuela'da yapılacağını hatırlatarak, "Şu ana kadar olimpiyatlara 6 kota aldık. Bu sayıyı Venezuela'da artırmak istiyoruz." dedi.

Venezuela'daki kota müsabakalarına AIBA Profesyonel Boks (APB) ve Dünya Boks Serisi'nde (WSB) daha önce yer alan sporcuların çıkabileceğini hatırlatan Gözgeç, "Şu ana kadar APB elemelerinden iki, Avrupa kıta elemelerinden üç, dünya elemelerinden de bir kota almış durumdayız. Venezuela'da 39 kota var ve biz aldığımız kota sayısını artırmak istiyoruz. Çünkü sayı arttıkça başarıyı yakalama yüzdesi de artıyor." diye konuştu.

Gözgeç, Venezuela'da 49, 56, 60, 75 ve 91 kilolarda kota için ringe çıkacaklarını vurgulayarak, "Londra Olimpiyatları'nda 6 sporcuyla yer almıştık. Bu olimpiyatlarda bu sayıyı geçersek güzel olur. Genel Müdürlük ve federasyon olarak elde ettiğimiz kota sayısından memnunuz. 2012 Londra Olimpiyatları'nda madalyaya çok yaklaşmıştık. Rio'dan madalyayla dönme hedefindeyiz. Bu kez daha iyisini yapabiliriz." ifadelerini kullandı.


- "Mental hazırlık çok önemli"


Eyüp Gözgeç, başarının gelmesi için fiziksel hazırlıktan çok mental hazırlığın önemli olduğunu savundu.

Sporcuların yaptıkları kamplarda ve bireysel çalışmalarında fiziksel olarak müsabakaya çıkacak hazırlığı yaptığını ancak mental olarak hazırlanmakta sıkıntı yaşadığını dile getiren Gözgeç, şunları söyledi:

"Bana göre Türk sporcusundaki en büyük sorun, mental açıdan hazır hale gelememek. Bunun branşı yok, tüm spor dalları için geçerli. Bunun yanına öz güven eksikliğini de ekleyince başarıya ulaşmak daha da zorlaşıyor. Son örneği futbolda yaşadık. A Milli Futbol Takımımız, iyi bir takım olmasına rağmen bence mental açıdan hazır olmadığı için başarısız oldu. Bir sporcu, hem fiziksel hem de mental olarak hazır hale gelirse, başarı kazanılmaması mümkün değil."


- Adem Kılıççı'nın durumu


Gözgeç, 2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan numunesinde yasaklı maddeye rastlanan milli boksör Adem Kılıççı'nın durumun netleşmediğini söyledi.

"Adem Kılıççı ile ilgili resmiyet kazanmış bir sonuç yok. Durumunun netleşmesini bekleyeceğiz." diyen Gözgeç, şunları kaydetti:

"Adem'in numunesinde yasaklı maddeye rastlanmış ama şu an için 'dopingli çıktı, müsabakalarda yer alamaz' diye bir karar olmadığı için resmi açıklama da yapamıyoruz. Adem 75 kiloda Rio için kota almıştı. Eğer aksi bir durum olursa, yerine başka bir isim göndermeyi istiyoruz. Venezuela bu açıdan da önem taşıyor. Son kota mücadelesine Önder Şipal'i yolluyoruz. Adem ile ilgili aksi bir karar çıkarsa, Önder de Venezuela'dan kotayla dönebilirse, Rio'da kendisine şans tanıyacağız."

Haber Ara