Dolar

32,4487

Euro

34,4992

Altın

2.474,51

Bist

9.569,49

Hedef 'Engelsiz Adana'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelli vatandaşların, toplumun her alanında yer alması gerektiğini belirterek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, bu amaca yönelik toplumsal farkındalığı artırma fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 12:07:57

Hedef 'Engelsiz Adana'
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelli vatandaşların, toplumun her alanında yer alması gerektiğini belirterek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, bu amaca yönelik toplumsal farkındalığı artırma fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, gerek engelli vatandaşların topluma entegresinin sağlanması, gerekse ihtiyaç sahiplerinin eksiklerinin giderilmesi konularında fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirterek, "Engelsiz Adana" hedefine ulaşmak için çalıştıklarını ifade etti.

Engellilerin her alanda toplumun içinde olması gerek

Engelli bireylerin üretimde olabildiğince fazla yer almasının, sosyal alanda da izolasyonlarının önlenmesinin, Türkiye'nin çağdaşlaşmasındaki önemli kriterlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, "Şehrimizdeki engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onların toplumsal alanlarda entegrasyonunu sağlamak için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın Adana'nın her noktasında rahat hareket edebilmesi, daha fazla sayıda engelli vatandaşımızın toplumla iç içe olması ve ekonomik çarkın içinde yer alarak, bu konuda kendilerine yeter hale gelmelerini sağlamak için, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çaba sarfediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehirin dev projesi devletten hibe kazandı

Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı'nın, Büyükşehir'in "Engelsiz Yaşam Merkezi" projesini, "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programına dahil ettiğini hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, böylece; Adana'da engelliler ve engelli çocuklarına tek başına bakan ebeveynlerin, Büyükşehir'in projesiyle 7 branşta meslek sahibi olacağını anlattı.

Adana'nın yaşanabilirlik çıtası da yükselir

Adana'da engellilerin rahat girip çıkabileceği, faaliyetlerini sürdürebileceği mekanların sayısını artırmak için her kurum, kuruluş ve işletmeye de önemli görevler düştüğünü vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Engelli vatandaşlarımızla ilgili hizmetlerimiz ve projelerimiz, Adanamızın yaşanabilirlik kalitesini yükseltme hedefine yönelik faaliyetlerdir. Engelliler iyi eğitim alırsa, evden çıkabilip üretime ve sosyal hayata katılabilirse, Adana'nın gücü de artacaktır" diye konuştu.

Belediyeye ait toplu taşıma araçlarının tamamının da, engelli vatandaşların kullanımına uygun olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, Adana'nın, 'engelsiz kent' sıfatına uygun hale gelene kadar çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Haber Ara