Dolar

32,5298

Euro

34,8074

Altın

2.435,62

Bist

9.726,90

HDP: Vurmayın, konuşalım

HDP'den yapılan açıklamada askeri operasyonların ve gözaltıların durdurulması istendi, 'Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur' denildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-25 14:34:40

HDP: Vurmayın, konuşalım

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK kamplarına yönelik operasyonunun ardından HDP'den bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Erdoğan-AKP iktidarının, Kürt halkına yönelik mücadeleyi, IŞİD'le mücadelenin içine sokması asla kabul edilemez. Askeri saldırılar ve bombalamalar, siyasal gözaltı operasyonları ve baskılar bir an önce durdurulmalıdır. Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur." denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada,

"24 Temmuz itibariyle Türkiye sonu belirsiz bir sürece itildi. AKP Hükümeti, devlet kurumları ve ordu, çözüm ve barış sürecini, çatışmasızlık adı altındaki fiili ateşkesi ne yazık ki sona erdiren adımları attı. Yavaş yavaş bütün illere yayılan, partimizi ve bileşenlerini kapsayan siyasal gözaltılar, Kürdistan Federal Bölgesi'ne yönelik ağır bombardıman, İstanbul'da Barış Bloku'nun düzenlediği "Büyük Barış Mitingi"nin sudan gerekçelerle yasaklanması, çeşitli basın ve iletişim kuruluşlarına yönelik engellemeler, Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarına yapılan polis baskınları önümüzdeki günlerin Türkiye toplumu açısından son derece sıkıntılı geçeceğinin ilk göstergeleridir" denildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti'yi erken seçime kadar ülke yönetimini güvenlik politikaları üzerinden yürütme anlayışında olmakla eleştiren açıklamada "Girilen yol, çözüme ve barışa yönelme imkanlarını kesinlikle tahrip edecek, ağır bir toplumsal maliyet yaratacaktır." denildi.

"Bir kez daha ve güçlü bir biçimde, Türkiye'nin barışa ve çözüme ihtiyacı olduğunu vurguluyoruz" ifadesi yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:"Toplumsal, tarihsel ve siyasal sorunlarımızın çözümü karşılıklı diyalog, müzakere ve demokrasinin geliştirilmesiyle mümkündür. Şiddet sarmalının büyütülmesi ve sürdürülmesi hiçbir taraf ve toplumun hiçbir kesimi için kalıcı, demokratik ve eşitlikçi bir çözümün yaratılmasına hizmet etmeyecektir.

Türkiye, geleceği bakımından çok önemli bir kavşaktadır. Erdoğan-Davutoğlu ikilisi tarafından ilan edilen yeni dönem politikalarının ve uygulamalarının "hayırlı" bir sonuca varma ihtimali yoktur. Türkiye toplumunun geleceği, MİT'in koordinasyonunda, Emniyet'in içte, ordunun da dışta sürdüreceği operasyonlara teslim edilemez." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamada, yeniden seçim kurgusu yapma planı ve şiddet ortamı hazırlama suçlaması yapıldı.

Açıklamada "Askeri saldırılar ve bombalamalar, siyasal gözaltı operasyonları ve baskılar bir an önce durdurulmalıdır. Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur" denildi. Açıklamada "Gelin hep birlikte barış, çözüm, adalet, demokrasi ve müzakere mücadelesini güçlendirelim. Kaybedilen her dakika atılacak adımların biraz daha zorlaşmasına yol açacaktır." denildi.

Haber Ara