Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

HDP'lilerden oturma eylemi

IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesine izin verilmemesi üzerine valilik önünde oturma eylemi başlatıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 15:30:21

HDP'lilerden oturma eylemi

Suriye'de IŞİD ile girdikleri çatışmalarda ölen 13 YPG'linin cenazesinin Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilmesine izin verilmemesi nedeniyle, HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez ve Leyla Birlik'in de aralarında bulunduğu HDP'liler, valilik binasının girişindeki merdivenlerde oturma eylemine başladı. 100 kişilik HDP'li grubun YPG'lilerin cenazelerinin geçişine izin verilmemesini protesto eylemine yarın saat 10.00'a kadar devam edeceği bildirildi.

Oturma eylemine katılanlar ardına konuşan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Vali Ali İhsan Su ile görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, "Tüm çabalarımıza rağmen gerek Silopi Kaymakamlığı, gerek Şırnak Valisi, gerek İçişleri Bakanı, gerek Meclis Başkanı ve gerek hükümetin diğer yetkilileriyle yaptığımız görüşmede maalesef bugüne kadar bir sonuca ulaşamadık. Verilen karar Bakanlar Kurulu'nda onaylanmış, sözlü bir karardan öteye gitmemektedir. 8 gündür tüm seçilmişlerle birlikte bu durumu protesto etmek için Cizre, Silopi'de nöbet eylemi gerçekleştirdik. Ne ahlaki, ne vicdani, ne hukuki olan bu kararı protesto ettik" dedi.

Bu uygulamanın ortadan kaldırılması için defalarca aramalarına rağmen valiye ulaşamadıklarını ifade eden Encü, "Valiyi defalarca aradık fakat ne yazık ki telefonlarımıza çıkmadı. Şırnak'ta yüzde 85 oy almış bu halkın iradesini muhatap almıyor. Çünkü üstten alınmış bir talimatla kesinlikle bu cenazelerin geçirilmemesi için bir karar alınmış. Biz de bugün Şırnak'ın tüm seçilmişleriyle birlikte valiyle görüşmeye geldik. Biz randevu talep etiğimizde, 'yarın saat 10.00'da gelin' diye bizi oyalamaya yönelik bir karar içerisine girdiğini gördük. Biz de tüm seçilmişler olarak bu durumu protesto etmek için yarın saat 10.00'a kadar burada oturma eylemi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara