Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

HDP'li vekilden Kürdistan çıkışı

Mardin Nusaybin’nde Suriye sınırında askerin hendek kazması üzerine protesto yürüyüşünde olaylar çıktı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 05:53:38

HDP'li vekilden Kürdistan çıkışı

PYD'nin askeri kanadı YPG güçlerinin Tel Abyad'ı IŞİD'in elinden almasından sonra Türkiye sınır güvenliğini üst seviyeye çıkardı. Sınırda askerin hendek kazmasını protesto eden HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, "Bu hendeklerin biran önce durdurulmasını istiyoruz. Kürdistan'ın kalbi tektir ve birlikte atıyor. Hiç kimse buna mani olamayacaktır.'' dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, hendek kazılmasının biran önce durdurulmasını istedi.

GEÇİŞLERİ ENGELLEMEK İÇİN

HDP'li Güneyli, Kürtçe yaptığı konuşmadaNusaybin ile Kamışlı arasında hendek kazılmasını kabul etmeyeceklerini, kazının biran önce durdurulmasını istedi.

Güneyli'nin açıklaması şöyle:

''Vatanımız dört parçadır. Eğer bir parça yoksa diğerler de yoktur.  Biz sınırların kalkmasını isterken iktidar sınırların arasını açmaya çalışıyor. Barışta ısrar ediyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde tel örgüler bile kalmazken bugün bu hükümet hendek kazıyor. Bu hendeklerin biran önce durdurulmasını istiyoruz. Kürdistan'ın kalbi tektir ve birlikte atıyor. Hiç kimse buna mani olamayacaktır.''

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara