Dolar

32,5903

Euro

34,8084

Altın

2.422,61

Bist

9.645,02

HDP'li vekil: 'Erdoğan, Esed ve Saddam gibi'

HDP’li vekilden Erdoğan’a çirkin benzetme...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 19:13:10

HDP'li vekil: 'Erdoğan, Esed ve Saddam gibi'

HDP'nin Hakkari miletvekili Selma Irmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çirkin bir benzetmede bulundu.

ARA News'e verdiği röportajda Selma Irmak “Türk ordusunun Kürt halkına karşı işlediği şuçlar IŞİD'in, Suriye'deki Esed ve Irak'taki Saddam Hüseyin gibi Baasçı rejimlerin Kürtlere karşı işlediği suçlar arasında herhangi bir fark görmüyoruz” açıklamasında bulundu.
Irmak'a göre Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti “Kürt meselesinde Esed ve Saddam Hüseyin'in adımlarını takip ediyor”.

Irmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Erdoğan Türkiye'de diktatör rolünü üstlenmek istiyor. O, Kürdistan'ın bu kısmındaki (güneydoğu Anadolu'daki) Kürtler'in vesayetini kırmak istiyor”dedi.

HDP'li vekil Erdoğan hakkında ayrıca “Erdoğan'ı harekete geçiren sebepler Esed ve Saddam Hüseyin'i harekete geçirenle aynı” açıklamasında bulundu.

Irmak'a göre hapishanede bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan barış görüşmelerinin devamı için ciddi adımlar atarken Erdoğan Kürt halkı ile savaşı devam etmekte direniyor.

Irmak 1 Kasım'da düzenlenecek seçimler hakkında “Erdoğan bir önceki seçimde katbettiği oyları geri almak için HDP'yi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Ancak HDP olarak biz, erken seçimden korkmuyoruz. Aksine gelecek seçimde mecliste 80 olan sandalye sayımızı 100 ve ötesine taşıyacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Aslı AraNews'te yayınlanan değerlendirme Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır.
Metindeki ifadeler röportajı veren kişinin görüşlerini yansıtmakta olup Timetürk tarafından kısaltılarak çevrilmiştir.

Haber Ara