Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:44:48

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Saldırı karşısında, onurlu ve haysiyetli insanlar olarak insani değerler etrafında kenetlenilmesi gerekir" dedi.

Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Esen ve Dicle Deli'nin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Fatih'te bulunan Eruhlular Derneği'nde Fatma Esen'in ailesi ve yakınlarıyla bir araya gelen Demirtaş, aileye taziye dileklerini ilettikten sonra Zeytinburnu'ndaki Merkezefendi Parkı'nda bulunan taziye evine geçti. Burada da Dicle Deli'nin ailesi ve yakınlarıyla buluşan Demirtaş, "Biz ilk defa katledilmiyoruz fakat bu kadar göz göre göre, barbarca, kalleşçe... Ankara'nın göbeğinde böylesi bir katliamı asla unutmayacağız" dedi.

Demirtaş, saldırı karşısında, onurlu ve haysiyetli insanlar olarak insani değerler etrafında kenetlenilmesi gerektiğini vurguladı.

Saldırının önünü açan, saldırıda ölenleri koruyamayan devlet görevlisi varsa bunun ortaya çıkmasını, hesap sorulmasını istediklerini, hayatını kaybedenler arasında Türk, Kürt, Çerkes, Laz, Alevi ve Sünnilerin olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Birleşeceksek o duyguda birleşelim. Onur, erdem görmek istiyorlarsa bu babaya baksınlar. 'Benim evladımın kanı barışa feda olsun' diyebilen erdemli duruşa baksınlar. İlla birilerinin etrafında birleşeceksek bu babanın etrafında birleşelim" diye konuştu.

Bütün liderlere "Gelin bu babanın etrafında birleşelim" çağrısı yapan Selahattin Demirtaş, onurlu ve erdemli duruşun bu olduğunu, geri kalan hiçbir sözün kıymeti olmadığını söyledi.

Saldırı karşısında dik duracaklarını kaydeden Demirtaş, "Elbette öfkeliyiz ama şiddete karşı şiddeti büyütmeyeceğiz. Bu metanetimizle, bu onurlu, görkemli duruşumuzla hesap soracağız" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara