Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Siirt'te iftara katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Siirt'te iftara katıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 23:31:00

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Siirt'te iftara katıldı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt'te partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Partisi tarafından Orhan Doğan Kent Parkı'nda düzenlenen iftarda konuşan Demirtaş, Kürtler ve Türkler arasında ayırım yapmadıklarını söyledi.

"Kürtler ve Türkler arasında ayrımı yapan aşağılık bir şeydir." diyen Demirtaş, "Bunu yapanlar ölümlerden neden rahatsız değil. Bugün polisin annesi rahatsız. Kürt'ün anası eli yüreğinde, çocuğu dağa çıkmış. Siyasetin işi anaların acısını yarıştırmak değil. Kürt'ün ve Türk'ün anası bizden bunu bekliyor. Eğer bunu sağlayamasak bu anneleri vebali hepimizin üzerindedir." ifadesini kullandı.

İnsanların ayrışmasını kabul edemediklerinin altını çizen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bin beş yüz yıldır İslam var ama ondan önce de inançlar vardı. İnsanların ilk yeryüzüne geldiği toprakları tekleştirmeyiz. Başka başka inançları, dinleri sorgulayamayız. Bunları siyasi partinin işi değildir. Bunları asla kabul etmeyeceğiz. 'Bu vatanın kurallarını ben koyacağım' diyemez, kendi dilini, milli değerlerini başka halklara dayatamazsın. Ben bir Kürt olarak, Türk milletinin diliyle konuşuyorum. Kürtlerin geçmişi tarihi var. Biz saygı istiyoruz. Tüm inanç ve kimlikleri vatanımızda birlikte yaşamaları için bir formül sunuyoruz. Biz halkımızın, tüm halkların kurtuluşunu bundan görüyoruz"

İftara HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Besime Konca ile Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara