Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

HDP binasına polis baskını

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından akşam saatlerinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne İl ve Merkez

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 23:00:30

HDP binasına polis baskını
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından akşam saatlerinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne İl ve Merkez İlçe Örgütü binasına baskın düzenlendi.

TEM ve SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mithat Paşa Mahallesi Rasathane Sokak'ta bulunan bir apartmanın ikinci katında bulunan HDP Edirne İl ve Merkez İlçe Örgütü binasına düzenlenen baskına, Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

HDP Edirne İl ve Merkez İlçe Örgütü binasına giren polis ekipleri, içeride yaklaşık 4 saat boyunca arama yaptı. Arama sırasında polis ekipleri, binanın bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Aramalar sonucunda, terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'a ait poster, terörü ve terör örgütünü öven yazılar ve kitaplar ile öldürülen teröristlerin fotoğraflarının ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu binalarda bulunan bilgisayarların kopya imajlarını aldı.

Polis ekiplerince yapılan aramanın ardından, HDP Edirne İl Başkanı Beşir Belke ile Merkez İlçe Başkanı Selahattin Karatoprak'ın, ifadeleri alınmak üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara