Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

'Havalimanı saldırısı Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik'

Rusya'dan Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının Türkiye'nin, Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltmeye çalışmasına karşı olduğu ile ilgili bir açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 12:07:14

'Havalimanı saldırısı Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik'

TİMETURK I HABER MERKEZZİ

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı sonrası Rusya'dan bazı açıklamalar geldi.

"KURBANLAR SUÇSUZ İNSANLARDIR"

Rusya Devlet Duması Uluslararası Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz."

"TÜRKİYE'NİN RUSYA ve İSRAİL İLİŞKİLERİ HEDEF ALINIYOR"

Rus parlamentosunun alt kanadı Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komite Başkanı Konstantin Kosaçev ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını 'korkunç bir trajedi' olarak nitelendirdi. Koçasev "Terör saldırısının Türk hükumetinin Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltme çabalarına yönelik olduğu ortada. Türkiye'yi başta Rus diplomatların önderliğinde oluşturulan tek terör karşıtı cephesine katılmaması için uyarıyorlar. Her şeye rağmen Türk halkıyla bugün birlik içerisindeyiz" dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE İBİRLİĞİ YAPILMALI

Duma Başkanı Sergey Narışkin ise “Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimi iletiyor, baş sağlığı diliyorum. Bu terör saldırısı bir kez daha bu korkunç musibetle mücadelede uygar dünyanın güçlerini birleştirmesi gerektiğini kanıtlıyor” dedi.

KADİROV: KINUYORUZ

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rus sosyal medya sitesi Vkontakte'deki resmi hesabından şu açıklamayı yaptı: "Teröristler kim olursa olsunlar, neleri yönetiyor olursa olsunlar, onların eylemlerini kınıyoruz. Dünyada terörle elde edilmeye çalışılan hiçbir amaç haklı çıkartılamaz. Sadece dünya toplulukları tarafından teröristlere karşı alınan sert önlemler ve ortak çabalar, insanlığın düşmanlarını frenleyebilirTeröristlerin asıl amacı kan, toplu ölümler ve korkudur. Yaşamını yitirenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

 

Haber Ara