Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Havaalanı uçuş trafiğine açıldı

Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen saldırının ardından hava trafiğine açıldı. Belediye ekipleri de havalimanındaki temizlik çalışmalarını tamamladı. Bilet satış gişeleri açılırken pasaport kontrolleri de başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 10:21:34

Havaalanı uçuş trafiğine açıldı

Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen saldırının ardından gece yarısından sonra hava trafiğine açıldı. 

istanbul-ataturk

Atatürk Havalimanı'nda dün saat 22.00 sularında kapatılan ve yaklaşık 5 saat süreyle kapalı tutulan uçuşlar, 02.20'te tekrar uçuş trafiğine açıldı. Türk Hava Yolları'ndan yapılan duyuruda, "28 Haziran 2016 tarihinde yaşanan olayın ardından İstanbul Atatürk Havalimanı uçuşlara açılmış olup yolcularımızın oluşabilecek aksaklıklara karşı mağduriyet yaşamaması için güncel uçuş bilgilerini Web Sitemiz'deki kalkış varış uygulaması ile takip ederek havalimanına gelmeleri önemle rica olunur" denildi.

ataturk havaalani 3

AA'nın haberine göre; Atatürk Havalimanı'na ilk olarak Türk Hava Yolları'nın TK25 sefer sayılı Taipei uçağı iniş gerçekleştirdi.

İlk inişi takiben aynı havayolunun TK85 Manila ve TK91 sefer sayılı Seul uçakları sırayla havalimanına indi.  

Saldırının gerçekleştiği saatlerde Atatürk Havalimanı'na inen uçaklardaki yolcular saatlerce apronda beklemek zorunda kaldı.

Havalimanın uçuş trafiğine açılmasının ardından uçaklarda bekleyen yolcular otobüslerle Atatürk Havalimanı'na getirildi.

ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA) de İstanbul Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırının ardından İstanbul ve ABD arası uçuşlara getirmiş olduğu yasağı kaldırdı.

FAA, saldırı sonrası, İstanbul'dan ABD havalimanlarına, ABD havalimanlarından da İstanbul'a yapılacak tüm havayolu seferlerinin askıya alındığını açıklamıştı.

BİLET GİŞELERİ AÇILDI

Olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı çalışmalar tamamlanırken, ekipler, saldırının gerçekleştirildiği alanları inceledi, delil sayılabilecek unsurları topladı.

Saldırının meydana geldiği terminalin bir bölümü paravanla kapatıldı.

Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik önlemleri ise sürüyor. Park halindeki şüpheli bazı araçlar çekiciyle havalimanından götürüldü.

Havalimanına gelen araçlar da kontrol edilerek içeri alınıyor. Aramalara polis köpekleri de katılıyor.

Ayrıca havalimanındaki bilet satış gişeleri açıldı, pasaport kontrolleri de başladı. 

Belediye ekipleri de havalimanındaki temizlik çalışmalarını tamamladı. 

Haber Ara