Dolar

32,6007

Euro

34,8130

Altın

2.501,47

Bist

9.476,89

Hava saldırısı sivilleri de vurdu

Libya'da birlik hükümetinin kurulamamasından dolayı ülkede istikrarsızlığın arttığı ve ülkenin IŞİD'in yeni üssü haline geldiği idda ediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 13:02:15

Hava saldırısı sivilleri de vurdu

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Libya'nın doğusunda yer alan Derna'da kimliği belirsiz bir savaş uçağı tarafından yapılan hava saldırsında en az dört sivil öldü.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, Derne kentindeki "Bab Tobruk" bölgesinde kimliği bilinmeyen savaş uçakları bir hava saldırısı düzenledi. Kaynaklar, Mücahitler Şura Konseyi'nin iki üyesinin saldırıda öldüğünü kaydederken, saldırı esnasında kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi ülkenin doğusundaki "Temsilciler Meclisi'ne" bağlı Libya ordu güçlerine karşı savaşıyor.

Libya'da son olarak gelinen durumda MGK ile TM çatısı altında iki farklı yönetim bulunuyor. UMH'nin güvenoyu alması durumunda MGK'nın kendisini feshetmesi gerekiyor. Ülkedeki siyasi anlaşmazlıktan doğan otorite boşluğundan faydalanan IŞİD ise Libya'da yeni bölgeler ele geçirmeye devam ediyor. Siyasi krizin yanında ekonomik sıkıntıların da halkı etkilemesi yeni insani krizlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. 

Haber Ara