Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 16:30:58

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, terör örgütü DAEŞ'in petrol ticaretiyle ilgili ellerinde olduğunu iddia ettiği bilgilerin ispat için kullanılmayacağı mesajını verdi.

Moskova'da basın mensuplarına açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Moskova elindeki verileri ortaya koymaya hazır mı?" sorusuna, "Mevcut durumda önemli olan, bu bilgiye sahip olmak ve onu birşeyleri ispat etmek için değil, terörle mücadelede kullanmaktır. Bu bilgi terörle mücadelede kullanılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'ten petrol satın aldığı" yönündeki iddiasına ilişkin, "Burada çok çok iddialı bir şeyi de ortaya koyarım. Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir, ben bu makamda durmam ama Sayın Putin'e diyorum, 'Sen o makamda durur musun?' Bu kadar açık bunu konuşuyorum. Bugün bunu buradaki bazı liderlerle de paylaştım" demişti.

Erdoğan, "Böyle bir konuyu konuşmak, sadece laf ola beri gele olmaz. İddia belgeyle ortaya sürülür. Eğer böyle bir belge varsa ortaya koysunlar, bu belgeleri görelim. Bizim petrol kaynağımız, petrol aldığımız ülke bellidir. Biz Rusya'dan petrol ve doğal gaz alıyoruz, biz İran'dan, Azerbaycan'dan, Irak'tan, Cezayir'den, Katar'dan, Nijerya'dan, buralardan petrol ve doğal gaz alıyoruz. Şu anda DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi mesela Rus ve Suriye vatandaşı olduğu Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenmiş olan bir George Haswani'dir ve bu kişi Suriye rejimine petrol satmaktadır. Bu belli. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Bu ortada. Önce bunun hesabını versinler" şeklinde konuşmuştu.

Haber Ara