Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 12:57:42

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi
İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, Rusya'ya bağlı Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili Türkiye aleyhine söylediği sözleri, Kafkasyalı yetimler adına kendisine iade ettiklerini bildirdi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Kadirov'un uçağın düşürülmesine ilişkin Türkiye hakkındaki açıklamalarını "küstahlık" olarak nitelendirdi.

Kendi halkına ihanet ederek ülkesinin yer altı zenginliklerini ve topraklarını Rusya'nın kullanımına sunan Kadirov'un açıklamalarının dikkate alınabilecek hiçbir tarafı olmadığına dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:

"Rus ordusu ve iş birlikçi militanlar tarafından hunharca katledilen Çeçenistan 4. Cumhurbaşkanı Abdülhalim Sadullayev'in mübarek naaşını tekmeleyen, düşük karakterli bir kişilik olarak Kadirov'un bırakın özerk bir cumhuriyetin başkanı olmayı, Rusya'nın işgal valisi olmayı dahi hak etmediği ortadadır. Tüm Çeçen ve Kafkas halklarına ihanet eden, başta Türkiye'dekiler olmak üzere dünyada işlenen Çeçen cinayetlerinin birinci dereceden sorumlusu Kadirov'un Türkiye aleyhinde söylediği tüm sözleri, hizmet etmekten şeref duyduğumuz Kafkasyalı yetimler adına kendisine iade ediyoruz."

Haber Ara