Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

Hatemi: Kahrolsun Amerika tam ılımlı bir slogan

Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, Kahrolsun Amerika tam ılımlı bir slogan, diyerek tepkisini ortaya koydu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 17:26:39

Hatemi: Kahrolsun Amerika tam ılımlı bir slogan

Rast haber sitesinde yer alan habere göre, Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na değinerek “KOEP'den sonraki dönemin önemi KOEP'den önceki dönemden daha az değil. Bugün KOEP yasal sürecinden geçiyor ve İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi ile İslami Şura Meclisi, KOEP'yi değerlendirip onaylayacak” diye konuştu.

KOEP'den sonra Amerika tarafından yanlış bilgiler ortaya atıldığına işaret eden Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi “Amerika yaptırımların çerçevesinin korunacağından bahsediyor. Dolayısıyla yetkililerimiz bu hususta apaçık bir tutum sergilemeliler” diye belirtti.

Amerika'nın asıl amacının Nükleer Program olmadığına vurgu yapan Ayetullah Hatemi “Onlar bizden İnkılap ve İslam ilkelerinden vazgeçmemizi ve sulta sisteminde erimemizi veya Irak, Suriye, Bahreyn ve Hizbullah gibi Direniş Ekseni'ni desteklemeyi bırakmamızı istiyor. Ama Amerika bunu bilmeli ki bunlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek” diye ifade etti.

Obama'nın İran rejiminin esasının değişmesini umduğunu dile getiren Ayetullah Hatemi “İran halkı kanlarının son damlasına kadar istiklal, özgürlük ve İslam Cumhuriyeti'ni destekleyecek. Bütün basın camiası ve gazeteciler Amerika nüfuzu karşısında dikkatlı olmalı” diye hitap etti. ‘Kahrolsun Amerika' sloganının radikal bir slogan gibi gösterilmeye çalışıldığını da belirten Tahran Cuma Namazı Geçici Hatibi Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi “Bu slogan ılımlılığın ta kendisi ve Amerika ile ilişki kurmak rezaletin dibidir” açıklamasını yaptı.

Haber Ara