Dolar

32,5162

Euro

34,7877

Altın

2.421,27

Bist

9.747,45

Hatay'da toplu açılış töreni ve iftar programı

Hatay'da toplu açılış töreni ve iftar programı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 21:32:28

Hatay'da toplu açılış töreni ve iftar programı
Başbakan Binali Yıldırım, Hatay'da yapımı tamamlanarak hizmete alınan eserlerin toplu açılış törenine katıldıktan sonra vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Yıldırım, Atatürk Stadyumu'ndaki programda yapımı tamamlanan 102 tesisin açılışını yaptı, ardından vatandaşlarla iftar programına katıldı.

Başbakan Yıldırım'ın masasında, gazi ve şehit aileleri, Suriyeli sığınmacılar, huzurevi sakinleri, engelliler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk vatandaşı yapılan Suriye uyruklu Teslime Debhhan ile ağabeyinden şiddet gördüğü için koruma altına alınan 15 yaşındaki Ceylan Arslan oturdu.

Yoldan çim sahaya, okuldan çeşitli inşaatlara kadar yaklaşık 400 milyon lira değerinde eserin açılışını gerçekleştiren Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun diyor, açılışı yapıyoruz. Ya Allah, bismillah" diyerek, eşi Semiha Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesti.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının asıldığı stadyumda, "Vurur yüze ifadesi, Hatay, geldi bi tanesi" pankartı yer aldı.

Programa, Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve milletvekilleri de katıldı.

Haber Ara