Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Hataların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz

Aleksis Çipras, 'Eski hükümetler tarafından yapılan hataların tekrar yapılmasına izin vermeyeceğiz' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 03:04:43

Hataların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz

Ajanslarda yer alan bilgide; Çipras, 20 Eylül'de yapılacak erken genel seçim kapsamında başkent Atina'nın Egaleo semtinde Yunanlı seçmenlere seslendi.

20 Eylül'de Yunan halkının ülkenin geriye gitmesine izin vermeyeceğini dile getiren Çipras, hükümetinin kısa süre içinde ekonomi alanında çok önemli başarılara imza attığını söyledi. 

Kreditörlerle çok zor bir mücadele verdiklerini belirten Çipras, "Biz sonuna kadar mücadele verdik, geri adım atmadık. Yunan halkının daha fazla acı çekmemesi için sonuna kadar mücadele ettik" ifadesini kullandı.

'YENİLGİYE UĞRAYACAKLAR'

SYRIZA'dan ayrılan ve Halk Birliği'ni kuran kesime de seslenen Çipras, eski hükümetler tarafından yapılan hataların tekrar yapılmasına  izin vermeyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Herkes bizim karşımızda yer aldı ama hepsi yenilgiye uğradı. 20 Eylül'de de yenilgiye uğrayacaklar. Çünkü bizi destekleyen güçlü bir halk var. Yunanistan'ın gerilemesine halk izin vermeyecek." 

SYRIZA yapılan anketlerde yüzde 26'lık oy oranıyla birinci parti durumunda. SYRIZA'yı yüzde 25 oy oranıyla Yeni Demokrasi Partisi (ND) takip ediyor. SYRIZA'dan ayrılanların kurduğu "Laiki Enotita" (Halk Birliği) partisinin ise seçim barajının yüzde 3 olduğu ülkede yüzde 4 oy oranıyla parlamentoya girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara