Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Haşd-i Şa'bi: Telafer'e girmek için hazırız

Şii milis gücü Haşd-i Şa'bi sözcüsü Türkmelerin çoğunlukta yaşadığı Telafer için açıklama yaptı. Buna göre milis gücü, kente girmeye hazır.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 16:27:41

Haşd-i Şa'bi: Telafer'e girmek için hazırız

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera'nin aktardığı habere göre İran destekli Şii milis gücü Haşd-i Şa'bi sözcüsü Ahmed Esadi, IŞİD'in elinde bulunan ve Türkmen nüfusunun yaşadığı Telafer'e ilerlemek için son hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDE...

Sözcü, önümüzdeki günlerde hatta saatlerde operasyonun başlayacağını söyledi.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKIYOR

Milsi gücün Musul'a girmesini istemeyen Ankara ise Telafer ile ilgili gelişmeler konusunda da endişeli. Şii milsi gücünün Sünni Türkmenlerle karşı karşıya gelme ihtimalini göz önünde bulunduran Türkiye Haşd-i Şa'bi'yi Telafer'de istemediğini söylemişti.

Çavuşoğlu da Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında “Telafer ve diğer bölgelerde saldırı olursa, yine burada bize yönelik bir tehdit oluşursa burada da tedbir alırız. Ayrıca buradaki Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunu da koruma konusunda kararlılığımız da var Allah'a şükür muktediriz de. Oradaki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Onlara yönelik saldırılar olursa elbette biz de buna duyarsız kalmayız” dedi.

Haber Ara