Dolar

32,3709

Euro

35,0389

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Harran'a 'posta puluyla' tanıtım desteği

Harran'a 'posta puluyla' tanıtım desteği

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 13:18:52

Harran'a 'posta puluyla' tanıtım desteği
Tarihin ilk İslam üniversitesine ev sahipliği yapan, konik kubbeli evleriyle de bilinen Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, dünyaya posta pullarıyla tanıtılacak.

Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emevilere bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının yer aldığı Harran, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Harran Belediyesi, halk mimarisinin ürünü konik kubbeli evleriyle turistleri büyüleyen, rasathane ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ile ziyaretçileri adeta tarihe yolculuğa çıkaran ilçeyi dünya çapında tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, bu kapsamda Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, ilçenin tarihi yerlerinin yer aldığı posta pulları bastırdı.

Harran'ın simgesi konik kubbeli evler, ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ve yöresel kıyafetlerin yer aldığı 5 bin 50 pul, PTT şubelerinden temin edilebiliyor.

Özyavuz, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu çalışmanın ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu şirin ilçemiz sadece eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasıyla değil, birçok İslam alimini yetiştiren ilk İslam üniversitesinin kurulmuş olmasıyla da önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

İlçenin tanıtımı için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Mehmet Özyavuz, şunları kaydetti:

"Turizm, bir kentin bacasız sanayisidir. Bu açıdan baktığımızda da Harranımızın binlerce yıl geçmişe sahip olması büyük bir avantaj. Biz bu avantajı ilçemizin, kentimizin, bölgemizin ve Türkiye'nin ekonomisine en iyi şekilde kazandırma çabasındayız. Bugüne kadar turizm yollarının yapımı, kazı çalışmaları, kent içinde otantik dokuyu koruma gibi birçok çalışmaya imza attık. Ancak, hiçbir zaman yaptıklarıyla yetinmeyen bir belediyeyiz. Daha ilçemiz adına yapacağımız çok şey var. Bunun için önümüze çıkan her fırsatı ilçemizin menfaati için değerlendiriyoruz."

Özyavuz, Harran vurgulu posta pullarını belediyenin tüm posta gönderilerinde kullanacaklarını da belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara