Dolar

32,5888

Euro

34,8592

Altın

2.504,44

Bist

9.690,38

Hamas Fransa'daki görüşmelere tepkili: Halkı oyalıyorlar

Hamas, Fransa'da İsrail-Filistin barışının ele alınacağı uluslararası bir konferans düzenlenmesinin zaman kaybından başka bir şey olmayacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 13:12:38

Hamas Fransa'daki görüşmelere tepkili: Halkı oyalıyorlar

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Filistin'deki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Fransa'nın öncülüğüyle başlatılmak istenen İsrail-Filistin barış görüşmelerine karşı olduklarını açıkladı.

FİLİSTİN'DE FRANSA'NIN 'BARIŞ GİRİŞİMİNE' TEPKİ 

Konuyla ilgili açıklama yapan örgüt yetkilileri, İsrail ile başlatılacak görüşmelerin 3 ve 4 Haziran'da protesto edilmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, görüşmelerin Filistin davasına zarar vereceğini ifade ediyor.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada Fransa'da, İsrail-Filistin barış sürecinin görüşüldüğü bir konferans düzenlenmesine karşı olduğunu belirtti.

Konferansı "vakit kaybı" olarak nitelendiren Zuhri, "Bunu Filistinlilere karşı her gün ihlallerde bulunan İsrail hükümetine bedava hizmet olarak görüyoruz. Fransa'daki konferans ya da İsraille müzakerelerin devam etmesi için düzenlenecek herhangi bir konferans, İsrail'in hakkımızı ihlal ettiği şu dönemlerde yeni bir şey ortaya koymayacak. Bunlar ayaklanmaya karşı halkı oyalamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

ARAP BİRLİĞİ'NİN TUTUMU

Arap Birliği Konseyi üye ülkelerin dışişleri bakanları düzeyinde yaptığı toplantıda, Fransa'nın işgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasında müzakerelerin yeniden başlaması için yaptığı girişimi memnuniyetle karşıladığını açıklamıştı.

Arap Birliği'nden yapılan açıklamada, Filistin sorununun çözümü için Arap ülkelerinin ve uluslararası çevrelerin katkısının genişletilmesi gerektiği belirtilerek, önümüzdeki ayın üçünde Paris'te bakanlar düzeyinde yapılacak toplantının ardından bir an önce uluslararası bir konferans düzenlenmesi gerektiği kaydedildi.

Haber Ara