Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Hamas'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a tepki

Hamas'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a tepki

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 02:27:18

Hamas'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a tepki
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail Meretz Partisi heyetini kabulü sırasında, "Barıştan yana olan politikamızı sürdüreceğiz" şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın, İsrail Meretz Partisi heyetine, "Barıştan yana olan politikamızı sürdüreceğiz" şeklindeki ifadesinin bir değeri olmadığı ve İsrail'e emniyet sağlamayacağı belirtilerek, "Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın verdiği söz, çocuklarımız üzerinden düşmanın emniyetini ne kadar önemsediğini yansıtıyor" denildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Nablus'ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayından dolayı kendisini ziyaret eden İsrail Meretz Partisi'nden gelen heyete, "Bu saldırıların temel sebebi işgal ve yerleşim birimi inşaatlarının sürmesidir. Başbakan Binyamin Netanyahu inşaatlara devam ederek ve müzakere sürecini görmezden gelerek barış ve istikrarı sağlayacağını mı düşünüyor? Bizim sabredecek gücümüz kalmadı. Barıştan yana olan politikamızı sürdüreceğiz ancak bu durum böyle sürerse farklı tavır alacağız" açıklamalarında bulunmuştu.

Yahudi yerleşimcilerin cuma günü Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.

Batı Şeria'da, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimcilerin söz konusu saldırısını protesto eden göstericilere müdahalesinde Filistinli Leys el-Halidi, Gazze'de ise Muhammed Hamid el-Mısri hayatını kaybetmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara