Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Hamaney'in danışmanı Velayeti: Musul operasyonuna...

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı olan Ali Ekber Velayeti, Türkiye'yi de kastederek Musul operasyonuna Irak hariç her hangi bir ülkenin katılma hakkının bulunmadığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 16:46:37

Hamaney'in danışmanı Velayeti: Musul operasyonuna...

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin de başkanı olan Ali Ekber Velayeti, İran'ın da Musul operasyonuna doğrudan katılmadığını ifade ederek, bölge ülkelerinin operasyona katılma isteğini eleştirdi.

'BAZI ÜLKELER IRAK'A İZİNSİZ ASKER GÖNDERDİ'

Tasnim ajansının haberine göre, Musul harekâtına Irak hariç her hangi bir ülkenin katılma hakkının olmadığını savunan Velayeti, Türkiye'yi kastederek "Bazı ülkeler Irak yönetiminden izin almadan bu ülkeye askeri güç göndermiştir. Bu mesele uluslararası kurallara aykırıdır. Bu ülkeler gelecekte oradan miras talep etmek amacıyla böylesi bir girişimde bulunmuştur" diye konuştu.

İran'ın Musul meselesinde nerede durduğu konusunda konuşan Velayeti, "İran asla bu konuya doğrudan müdahil olmamaktadır. İran'ın Musul konusunda Bağdat yönetimine verdiği destek, ‘danışmanlık' yardımıdır ve bunu da Iraktan gelen talep üzerine yapmaktadır" dedi.

BAĞDAT'A HAREKET ETTİ

Aynı zamanda Uluslararası İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteride olan Velayeti, İslami Uyanış Forumu Yüksek Konseyi'nin 9. toplantısına katılmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi. Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar Hakim'in daveti üzerine Bağdat'a gelen Velayeti'nin katıldığı toplantıya İslam dünyasının önemli isimlerinin de iştirak etmesi bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara