Dolar

32,5512

Euro

34,8930

Altın

2.427,10

Bist

9.645,02

Hama Hapishanesi yanıyor: Sünni kadınlara tecavüzler başladı

Hama merkez hapishanesinde muhalif mahkumların idamlarına ve Halep bombardımanlarına karşı çıkarak cezaevinin kontrolünü ele geçiren muhaliflere Esed rejiminden çirkin bir tehdit geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 23:24:29

Hama Hapishanesi yanıyor: Sünni kadınlara tecavüzler başladı

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL 

Üç gün önce rejim kontrolündeki Hama kent merkezindeki cezaevinde muhalif siyasi mahkumların idamının infaz edilmesine ve rejimin Halep'teki bombardımanına karşı başlayan ayaklanma sürüyor. 

Ayaklanmanın ilk gecesinde cezaevinin kontrolünü ele geçiren muhalif mahkumlar cezaevi müdürü ve gardiyanlardan bazılarını esir alarak Esed rejimi ile müzakere başlatmış ve bu müzakereler sonunda 33 muhalif mahkum cezaevinden salıverilmişti. Ancak Esed rejiminin idamların infazında ısrarcı olması karşısında direnişlerini sürdüren Hama merkez hapishanesinde tutuklu muhaliflerin cezaevinin kontrolünü ellerinde tutmalarına karşılık Esed rejimi çirkin bir yönteme başvurdu.

Eşlerine tecavüz ile tehdit edildiler

Hama merkez cezaevinde süren muhalif direniş için Suriyeli aktivistler ve sivil toplum kuruluşları dünya kamuoyuna muhtemel bir katliama karşı tavır göstermeleri yönünde uyarılar yaparken Esed rejimi hapihanede direnişe katılan siyasi mahkumların eşleri ve annelerini cezaevine getirerek gözleri önünde tecavüz ile tehdit etti. Muhalif kaynakların ulaştığı Hama merkez cezaevindeki Sünni tutsaklar rejimin kendilerine “Ya esirleri serbest bırakırsınız ya da annelerinize, hanımlarınıza ve kız kardeşlerinize tecavüz edeceğiz” dediğini ifade etti.

Tecavüzler gerçekleşiyor

Hama cezaevinden muhalif kaynakların ulaştığı muhalif tutsaklar ses kayıtları ile rejim askerlerinin bazı muhaliflerin eşleri ve annelerinin cezaevine getirerek tecavüz ettiklerini bildirdi. Ses kaydında “kadınlarımızı evlerden getirip gözümüzün önünde tecavüz ediyor ve bizler bir şey yapamıyoruz” şeklinde çaresizliğini ifade eden muhalif tutsaklar Esed rejiminin işlediği insanlık suçunun tüm dünyaya duyurulmasını istiyor.

1000 Sünni tutsak

Muhalifler, Hama merkez cezaevindeki muhalif tutsakların hapishanede 1000 Sünni tutsağın olduğunu ve Esed rejiminin tüm çirkinlik ve gücü ile muhalif tutsaklar ve ailelerine saldırdığını ifade etti.

h1

h2

h3

Haber Ara