Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Halk oylamasına doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Anayasa Değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 15:07:20

Halk oylamasına doğru
AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Anayasa Değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını söyledi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında yeni anayasanın getireceği yenilikleri anlatmaya devam eden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, çalışmalarını Demre'de sürdürdü. Köşkerler Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çelik, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağına değindi. Çelik, yeni sistemde yürütmenin doğrudan halk tarafından seçilmesi ile devlet kurumlarındaki işleyişin hızlanacağını ve 78 milyona daha hızlı hizmet sunulacağını belirtti.

Milletvekili Sena Nur Çelik, Demre Kaymakamı Murat Uz'u da makamında ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demre ziyaretine Seçil Gökçe ve Yusuf Babacan çiftinin nikâh törenine katılarak devam eden Antalya Milletvekili Çelik, genç çiftin nikâh şahitliğini yaptıktan sonra kendilerine mutluluklar diledi.

Çelik, daha sonra 58 yaşında hayatını kaybeden Âdem Özkan'ın Gökyazı Mahallesinde bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu.

Milletin iradesine güvenimiz tamdır

Antalya Milletvekili Çelik, Eğitim Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Diyanet-Sen yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda Anayasa Değişikliğinin gerekliliğini ve devletin kurumlarında milletin iradesini tam anlamıyla hâkim kılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin detaylarını paylaştı. 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak yeni hükümet sistemine ilişkin yasama ve yürütmenin ayrılması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Çelik, "Yeni sistemde cumhurbaşkanını doğrudan halk seçecek, yürütmeye güvenoyunu halk verecek. Diyorlar ki; yürütmede olanlar yanlış yaparsa ne olacak? Bir kere yürütmeyi seçecek olan bu millet. Bizim milletimizin iradesine güvenimiz tamdır. Bu yeni sistem ile oluşacak kuvvetler ayrılığı ile meclisi güçlendirerek yasamanın yürütmeyi daha iyi denetlemesini sağlıyoruz. Yürütmenin başı kanunlara aykırı bir uygulama yaptığında meclis yüzde elli artı bir oyla soruşturma yapabilecek ve yürütme üyelerini yüce divana sevk edebilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize güçlü meclis, güçlü yasama geliyor."

Daha fazla temsil, daha hızlı hizmet

Demre'de son olarak Kapaklı ve Çevreli Mahallelerini ziyaret eden Sena Nur Çelik, vatandaşlardan sıcak ilgi gördü. Anayasa değişiklik paketinde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılması hususunda da bilgi veren Çelik, sayının yükseltilmesi ile mecliste güçlü bir temsil sağlanacağının altını çizdi. Çelik, "Türkiye ile Avrupa ülkelerini karşılaştırdığımızda; onlarda yaklaşık 50 bin kişiye 1 vekil düşerken bizde 146 bin civarı kişiye 1 vekil düşmektedir. Bizim temsil oranımız üçte bir daha az. Milletvekili olarak görevimiz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm üretmek üzere onları mecliste temsil etmektir. Vekil sayısının artması vatandaşın karşısında daha fazla muhatap bulmasını sağlayacak" dedi.

Haber Ara