Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

Halit Dumankaya'ya elektronik kelepçe

FETÖ/PDY'ye yönelik 'himmet' soruşturmasında tutuklandıktan bir ay sonra adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılan Halit Dumankaya'nın ayağına elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 17:23:45

Halit Dumankaya'ya elektronik kelepçe

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan bir ay sonra adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın ayağına elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye himmet adı altında finansal destek sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya, "suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "terör örgütüne finansman sağlama" suçlarından 22 Nisan'da tutuklanmıştı.

Dumankaya, tutuklama kararından bir ay sonra savcılığın talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakılmıştı.

Sulh Ceza Hakimliği, Dumankaya hakkında yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, İstanbul il sınırlarını terk etmemesine ve haftada bir gün ikametgahına yakın polis merkezine giderek imza atması yönünde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermişti.

Bu kapsamda, Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce Halit Dumankaya'nın İstanbul il sınırlarını terk etmeme yükümlülüğüne uyabilmesi için ayağına elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi.

DUMANKAYA'NIN AVUKATINDAN İTİRAZ 

Öte yandan, Halit Dumankaya avukatı aracılığıyla elektronik kelepçenin çıkarılması amacıyla nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu.

İtiraz dilekçesinde, elektronik kelepçenin, hakkında istisnai bir adli tedbir uygulanmasına karar verilen Dumankaya için pek çok sıkıntıya yol açtığı savunuldu.

Haber Ara