Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Halil Berktay: Pelikan bildirisini yazanlarla yemek yedim

Halil Berktay, Serbestiyet'deki yazısında Pelikan Dosyası'nı yazanları tanıdığını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 14:58:13

Halil Berktay: Pelikan bildirisini yazanlarla yemek yedim

Metni yazanlarla bir yemekte buluştuğunu ve bazı uyarılarda bulunduğunu belirten Berktay "Dinlediler, dinlediler ve sonra, kendi daracık perspektiflerinden, çeşitli kızgınlıklarını bir kere daha anlatmaya koyuldular. Nitekim üzerinden iki ay geçti; o genç çocuklar 'Pelikan Dosyası'nı kaleme aldı" dedi.

Bildiriyi yazanlar için "kişisel öfkelerinin esiri oldular" diyen Berktay'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Dinlediler, dinlediler -- ve sonra, aynen yukarıda özetlediğim gibi -- kendi daracık perspektiflerinden, çeşitli kızgınlıklarını bir kere daha anlatmaya koyuldular. Oracıkta ümitsizliğe kapıldım. Bunların hiçbir şey öğreneceği ve anlayacağı yok, diye geçirdim içimden. Biraz sonra özür dileyip ayrıldım. Beni geçiren arkadaşım iyimserdi. ‘Çok iyi oldu, böyle böyle gelişecekler' gibi bir şeyler dedi. Bense çok farklı izlenimlere sahiptim. İçimden, bunlar asla bütünü göremez; tek tek ağaçlardan başlarını alıp ormanı göremez; ormanı bırak, burunlarının ucundan milim ötesini göremez diye geçiriyordum. Nitekim üzerinden iki ay geçti geçmedi; o genç çocuklar ‘Pelikan Dosyası'nı kaleme aldı. İster istemez, Marksizm adına gösterdiğim kendi zihniyet ve hissiyat gaddarlıklarımı da hatırladım. Yoksa tarih gerçekten tekerrürden mi ibaret?”

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

Geçtiğimiz günlerde ismine "Pelikan Dosyası" denilen bir takım yazılar internette dolanmaya başlamıştı. Bu yazılarda Erdoğan taraftarı birinin Davutoğlu ve ekibi; bunun yanında Abdullah Gül ve Binali Yıldırım gibi isimlerle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Kimin yazdığı bilinmeyen bu yazılar yayınlandığı andan itibaren sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.

"PELİKAN DOSYASI NEDİR?" HABERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

 

Haber Ara