Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Halevy: İsrail Hamas gerçeğini kabul etmeli

1967'de girdiği Mossad'ın 1998-2003 yılları arasında Başkanlığını yapan ve son günlerde Netanyahu'ya yönelttiği eleştirilerle ön plana çıkan Eprahim Halevy 'İsrail Hamas gerçeğini kabul etmeli' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 14:07:45

Halevy: İsrail Hamas gerçeğini kabul etmeli

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Al Jazeera'da yayınlanan UpFront programının sorularını yanıtlayan Halevy,
şimdiki İsrail hükümetinin İsrail tarihindeki en sağcı hükümet olduğunu ve Netenyahu'nun toplumun korkularını besleyerek siyaset yaptığını söyledi.

"SORUNU ÇÖZMEKTENSE..."

Halevy, İsrail'in Filistin sorununa siyasi çözüm bulmak yerine Gazze'ye düzenli aralıklarla saldırdığını, bunun da sonuç getirmediğini söyledi.

"BAŞKA BİR ÖRGÜT OLMASINDANSA..."

“İsrail Ordusu'nun komutanlarıyla konuşsanız, Gazze'nin karşısında görev yapmış her tugayın komutanının Gazze'de başka bir gücün olmasındansa Hamas'ın olmasının İsrail'in çıkarına olacağına inandığını görürsünüz.”

"İSRAİL KABUL ETMELİ: FİLİSTİNLİLER DİRENİŞİ BİR HAK OLARAK GÖRÜYOR"

Halevy, İsrail işgalinin, Filistinlileri şiddete yönelttiğini de ifade ederek, “İsrailliler, Filistinlilerin işgale karşı savaşmayı hak olarak gördüklerini kabul etmeli” dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAKİ DEĞİŞİM

Mossad eski başkanı Eprahim Halevy'e göre Liberman'ın Savunma bakanı olarak atanması, Netenhayu hükümeti için de geri sayımı hızlandıracak bir gelişme olacak.

NE OLMUŞTU?

Yerde yatan yaralı bir Filistinli'nin bir İsrail askeri tarafından öldürülmesinden sonra Ordu sözcülüğü böyle bir durumun İsrail Ordusu'nun değerleri ile örtüşmediği söyledi. Fakat başta Liberman olmak üzere, sağcı siyasetçiler, Filistinliyi öldüren askere destek verdi ve mahkemesine katıldı. Bu olaydan kısa bir sure sonra Yahudi Soykırımını anma gününde Kudüs'te düzenlenen törenler sırasında İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, "Günümüz İsrail'inde, Nazi Almanyası'ndaki mide bulandırıcı süreci andıran işaretler var" dedi. Golan'ın sözleri özellikle milliyetçi çevrelerde öfke yaratırken, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan da sert tepki gördü ancak geçen hafta istifasını açıklayan Savunma Bakanı Moşe Yalon, Tümgeneral Golan'a destek verdi. Netenyahu, Savunma Bakanı ile yaptığı bu tartışmadan kısa bir sure sonra, Türkiye düşmanlığıyla da bilenen sağcı politikacı Liberman'ı ve partisi Evimiz İsrail'i koalisyona katılmaya davet etti ve Liberman'a Savunma Bakanlığı önerdi.

Haber Ara