Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Halep'te yerleşim yerine saldırı

Halep'te yerleşim yerine saldırı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 17:46:44

Halep'te yerleşim yerine saldırı
Suriye ve Rus ordularına ait savaş uçakları ile helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere vakum, misket ve varil bombalarıyla düzenlediği hava saldırısında 19 kişinin öldüğü, 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'te sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine, Rusya ve rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin muhaliflerin kontrolündeki Firdevs, Dahret el-Avad, Katırci, Muyesser ve Kadi Asker semtlerine deniz mayını ile varil, vakum ve misket bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivilin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin yaralandığını ifade eden Leys, kentin Firdevs ve Dahret el-Avad semtinde sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan ailelere ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Yaralıların ambulanslarla kentteki sahra hastanelerine kaldırıldığını anlatan Leys, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu vurguladı.

Firdevs semtindeki saldırıda yaralananlardan Ebu Ahmed, Beşşar Esed'e "Biz seni öldüreceğiz. Her gün vuruluyoruz, senden korktuğumuzu sanma. Evlerimiz yıkılıyor, üzüldüğümüzü sanma. Zafer bizim olacak. En büyük terörist sensin. Seni Allah'a havale ediyoruz.' diye tepki gösterdi.

Suriye ordusuna ait helikopter ve Rus ordusuna ait jetlerin dün Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Salihiyn ve Firdevs semtlerine düzenlediği hava saldırılarında 16 kişi yaşamını yitirmiş, 21 kişi de yaralanmıştı.

Suriye rejimine ait güçler 4 yıldan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere önce scud füzeleriyle, ardından vakum ve misket bombasıyla saldırırken, son dönemlerde orduya ait savaş uçakları ile helikopterler kente vakum ve varil bombası atıyor. Şam yönetimine bağlı güçlerin saldırılarında kentte altyapı çökmüş, yollar ise kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Haber Ara