Dolar

32,5653

Euro

34,9976

Altın

2.429,27

Bist

9.722,09

Halep'te Şii milislere büyük darbe

Suriye rejimi Halep'in farklı bölgelerinde muhaliflere ait mevzileri zorlamayı sürdürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 17:30:47

Halep'te Şii milislere büyük darbe

TIMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat Kemal

Geçtiğimiz hafta içerisinde Halep'in kuzeyinde Handerat kampına yüklenen ancak başarısız olan rejim güçleri ve Şii milisler son saldırılarını Halep'in batısında gerçekleştirdi.

REJİM VE Şİİ MİLİSLERE BÜYÜK DARBE

Halep'in merkezinde kendi kontrollerinde bulunan kesimlerden Liramon ve Cemiyetü'z Zehra bölgesine saldıran rejim güçleri Nusret Cephesi güçlerinin de arasında bulunduğu muhalif savaşçılar tarafından püskürtüldü.

Esed rejimi ve destekçisi Şii militanların Halep saldırısı Suriyeli muhalif gruplar tarafından püskürtüldü.

Esed rejimi ve destekçisi Şii militan gruplar bugün sabaha karşı Suriye'nin Halep şehrinin Liramon ve Cemiyetü'z Zehra bölgesinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Ben-i Zeyd mıntıkasına bir saldırı başlattı.

Rejimve Şii militanlarının saldırısına, Nusret Cephesi ve ÖSO birlikleri karşılık verdi. Sabah ilk saatlerine kadar süren şiddetli çatışmalarda Fatımiyyun Tugayı'ndan 30 ve Liva Kudüs'ten 18 militan öldürüldü.

Rejim hiç bir noktayı ele geçiremezken çok sayıda militanını kaybederek bölgede insan kaynağı açısından büyük bir darbe yemiş oldu.

Ben-i Zeyd bölgesi, Cemiyetü'z Zehra ve Liramun bölgelerine açılan ve Halep'in batı yakası ile ikmal yolu Kastillo'yu tutan bir mıntıka olması açısından önem arz ediyor.

Haber Ara