Dolar

32,5830

Euro

34,8206

Altın

2.412,53

Bist

9.645,02

Halep'te direniş devam ediyor...

Al jazeera Esed rejiminin son haftalarda yoğun saldırılarına maruz kalan ve kontrol ettikleri toprağın yaklaşık yüzde 50'sini kaybeden muhalifler, rejimin ilerleme girişimini yavaşlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 17:08:51

Halep'te direniş devam ediyor...

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera bölgede yaşanna son durum ile ilgili bir haber hazırladı:

ESED'İN İLERLEMESİ YAVAŞLADI

Halep'te gündüz saatlerinde yoğun bombardıman gece saatlerinde ise karadan ilerleme stratejisini izleyen Esed rejimi güçlerinin, kuşatma altında tuttuğu muhaliflerin denetimindeki doğu Halep'te ilerlemesi yavaşladı.

MUHALİFLER: GECE REJİMİ PÜSKÜRTTÜK

28 Kasım'dan bu yana ellerindeki toprakların en az yüzde 50'sini kaybeden muhalifler, geriye kalan bölgeleri korumaya çalışıyor. Muhalifler, saatler süren çatışmalardan sonra gece ilerlemeye çalışan rejimi püskürttüğünü açıkladı.

Muhalifler, Halep'in İza'a, Seyf-ud Devle, Cub el Halabi, Bustan el Kasr ve Şeyh Seid bölgelerinden saldıran rejimin ilerleyemediğini duyurdu.

REJİM MYASSAR'I TAMAMEN KAYBETTİ

Muhabir Edhem Ebul Husam, rejimin bir gün önce muhaliflerden aldığı Myassar semtinin neredeyse tamamını yeniden kaybettiğini aktardı.

"İRAN UNSURLARI SALDIRIYOR"

İza'a semtinden ilerlemeye çalışan rejimi püskürttüklerini söyleyen bir muhalif kaynak, saldıran unsurların çoğunlukla İranlı olduklarını söyledi. Muhalifler, çatışmalarda onlarca Esed askeri ve rejimin saflarında savaşan İran yanlısı yabancı milisi öldürdüklerini, birçok askeri de esir aldıklarını ifade etti.

RUSYA MÜZAKERE YOLLARINI KAPATTI

Suriyeli muhalifler, Türkiye'nin arabuluculuğunda Ankara'da Rusya'yla yürüttükleri görüşmelerin çöktüğünü açıkladı.

Rusya'nın imkânsız talepler öne sürdüğünü belirten muhalifler, Moskova'nın sadece eski adıyla Nusra Cephesi (Nusret Cephesi) olan Şam'ın Fethi Cephesi mensuplarını değil, tüm silahlı muhalif grupların Halep'ten çekilmesini istediğini belirtti.

Muhalifler, ABD'nin kendilerine kentten çekilme konusundaki görüşlerini soran bir mektuba cevap olarak Halep'ten çekilmeyeceklerini söylemişti.

Haber Ara