Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Halep Savaşı tüm hızıyla devam ediyor

Halep'te bir süre önce ilan edilen Halep Fetih Ordusu ile Halep'te kurulan ikinci operasyon odası Ensar'uş Şeria tarafından başlatılan Halep operasyonu devam ediyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 20:24:38

Halep Savaşı tüm hızıyla devam ediyor

Cemiyet ez Zehra Savaşı

Halep'in Batı yönündeki rejim baskısını kırarak kente gelen ikmal ve insanı yardım yolunu genişletmeyi hedefleyen muhalifler ilk olarak Cemiyet ez Zehra bölgesinden operasyona başladı.

Zahra'daki savaş iftatdan hemen sonra top atışları ve HM (he-mim) füzesi atışları ile başladı. Bölgedeki topçu okulunu ve rejimin buradaki ağır silah mekanizmalarını hedef alarak başlayan operasyonun sık binalar ve karşılıklı top atışları nedeniyle çok hızlı ilerlemeyecegi düşünülüyor.

Operasyon İki Gün Gecikti

Muhalif Ensar Şeria operasyon odasının kentteki operasyonu iki gün önce öğlen saatlerinde başlatma planı Halep Fetih operasyon odasının beklenmesi nedeniyle dün iftar saatlerine sarktı.

Sultan Murad Tugayları 4 askeri esir aldı

Halep'te gerek kuzeyde gerekse Zahra'da hem rejjm hem de ISID ile savaşan muhalif Türkmen Sultan Murad Tugayı'nin Zahra'da 4 rejim askerini eair aldığı bildirildi.

Muhalifler Zehra bölgesinde ilerliyor

Halep'in Zehra bölgesindeki çatışmaların hemen başında topçu okuluna ait bina dizisinin doğudaki kısmının bir bölümü muhaliflerin eline geçti. Ele geçirilen binalar arasında hastane binası da var.

Diğer yönden Yeni Halep'te de başlayan eş zamanlı saldırılarda muhalifler Yeni Halep'teki bilimsel araştırmalar merkezini ele geçirdi.

Gündüz çatışma yok

Zahra bölgesinde sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmalar güneşin doğuşundan sonra yavaşladı. Öğlen saatleri itibariyle çatışmalar durdu.

Amaç Batı ve Güney'de ilerleme

Muhalifler başlattıkları operasyon ile Halep'te uzun süredir süren rejim.ablukasina son vermeyi planlıyor. Bunun için Batı Halep'te Cemiyet ez Zehra üzerinden saldırı başlatıldı. Bölgenin ele geçirilmesi halinde muhalifler abluka hattını kırarak Hanasır'a kadar operasyon olanağına sahip olacak.

IŞİD saldırdı

Halep'te muhaliflerin ortak operasyonunun başladığı sıralarda son iki gündür sessizliğe gpmulen ISID kuzeydeki Um Huş ve Kafra'da saldırıya geçti. Gece geç saatlere kadar çatışmalar devam etti.

4500 muhalif cephede

Halep'teki operasyonda Ensar Şeria ve Halep Fetih operasyon odalarına mensup toplam 4500 muhalif rejime karşı savaşıyor.

Haber Ara