Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Halep saldırıları Beyaz Saray önünde protesto edildi

Halep saldırıları Beyaz Saray önünde protesto edildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 05:55:44

Halep saldırıları Beyaz Saray önünde protesto edildi
Suriye'nin Halep kentinde Esed rejimi ve Rus güçlerinin günlerdir yoğun şekilde devam eden hava saldırıları, ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray önünde protesto edildi.

Aralarında Suriye kökenli Amerikalıların da bulunduğu onlarca kişi, akşam saatlerinde Beyaz Saray önünde toplandı. Ellerine Suriye ve Amerikan bayrağı taşıyan göstericiler, "Halep yanıyor biz yanıyoruz", "Suriye halkı yalnız değildir" yazılı dövizler açtı.

Mumlarla "Halep'i kurtarın" yazan gruptakiler, "Suriye çok yaşa", "Özgür Suriye" şeklinde sloganlar attı.

Yapılan basın açıklamasında Halep'te sivilleri hedef alan saldırılar kınanırken, ABD Başkanı Barack Obama ve uluslararası kuruluşlara saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çağrısı yapıldı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Meryem Ebu Cezalp, rejim ve Rus uçaklarının saldırılarıyla Halep'in harabeye döndüğünü belirterek, "Dünya olup bitenleri izlemekle yetiniyor. 6 yıldır izlemediler sadece zaten ancak cuma günü çok üzücü bir gündü. Halep'te ilk kez cuma namazı kılınmadı, oradaki Müslümanlar için çok acı verici bir şey." diye konuştu.

Obama yönetiminin saldırılar karşısında sessiz kalmasını eleştiren Cezalp, "Suriye halkına verdiği sözleri 6 yıldır tutmamasının ardından biz Obama'ya olan inancımızı kaybettik ama kendimize olan inancımızı sürdürüyoruz. Sokaklara çıkmaya, sesimizi duyurmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Amerikan vatandaşı Kevin Miller ise Obama'nın Suriye meselesinde göstermelik adımlar attığına işaret etti. Miller, "Obama'nın güvenli bölge oluşturulmasına destek vermesi çağrısında bulunuyoruz. Başkanlığı boyunca birçok söz verdi, ABD'nin yaşanan katliamları görmezden gelmeyeceğini belirtti ancak şu anda yönetim inanılmaz şekilde hastanelerdeki, okullardaki insanlara yapılanlara, katliama ses çıkarmıyor. Göstermelik adımları Suriyelilerin hayatlarını kurtarmıyor." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara