Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Hakkari'deki terör saldırısı

Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin taciz ateşi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin cenazesi Samsun'a getirildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 23:06:30

Hakkari'deki terör saldırısı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin cenazesi memleketi Samsun'a getirildi.

Van'dan uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehidin naaşını, yakınları ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un da aralarında bulunduğu askeri ve mülki erkan karşıladı. Şehidin eşi Yasemin ve 3 yaşındaki kızı Miray ile silah arkadaşları cenazenin bulunduğu uçakla geldi.

Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin babası Orhan, annesi Nazmiye ile kardeşleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Nazmiye ve eşi Yasemin Yahşi, 112 Acil Servis ekiplerinin nezaretinde sedyeye oturtuldu.

Şehidin naaşı uçaktan indirildikten sonra askerlerin omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Bu sırada şehidin annesi Nazmiye Yahşi, oğluna seslenerek "Aslanım benim. Karagözlüm, kurban olayım ben sana. 'Anneciğim iyiyim' dedin ya sen ne zaman öldün yavrum." diyerek feryat etti.

Yahşi'nin cenazesi Kıranköy Mezarlığı morguna kaldırıldı.

Evli ve 3 yaşında bir kız çocuk babası şehidin 3 yıllık uzman çavuş olduğu, Samsun'a en son bir ay önce geldiği, Hakkari Dağ Komando Karakolu'nda keskin nişancı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Yahşi'nin cenazesinin yarın Büyük Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara