Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 18:43:38

Hakkari'deki terör saldırısı
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz, memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'deki resmi törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla Çorum'a nakledilen şehidin naaşı, Buharaevler Mahallesi'ndeki dedesinin evine getirildi.

Helallik alınırken şehidin babası emekli Astsubay Galip Deniz, cenaze aracının camına vurarak, "Oğlum hadi kalk ayağa, in aşağıya." ifadesini kullandı. İl Müftüsü Ahmet Akın, helallik alınmasının ardından dua etti.

Türk bayrağına sarılı tabut, daha sonra cenaze nakil aracıyla Akşemseddin Camisi'ne götürüldü. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Müftü Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Güçlükle ayakta durabilen şehidin dedesi Bekir ve babası Galip Deniz, cenaze namazını sandalyede oturarak kıldı. Anne Pakize Deniz de yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldı.

Şehidin naaşı, daha sonra Çorum Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, TBMM idare amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çukurca-Hakkari karayolu Taşbaşı-Doğanlı bölgesinde, dün terör örgütü PKK mensupları yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırmış, çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in (22) de aralarında bulunduğu 8 asker şehit olmuş, 25 asker yaralanmıştı.

Haber Ara