Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Hakim ve savcılar demokrasi için yürüdü

Giresun'da hakimler ve savcılar düzenledikleri yürüyüşle darbe girişimine tepki gösterdiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 00:05:41

Hakim ve savcılar demokrasi için yürüdü
Giresun'da hakimler ve savcılar düzenledikleri yürüyüşle darbe girişimine tepki gösterdiler.

Giresun'da demokrasi nöbetine hakimler ve savcılarda destek verdi. Adliye önünde toplanan kalabalığa hitap eden Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, darbecilerin başaramadığı ve asla başaramayacağını söyledi. "Yorgunuz, uykusuzuz ama devletsiz, milletsiz değiliz" diyen Kaya sözlerine şöyle devam etti:

"Bu hain saldırının gerçekleştiği, bu kendini bilmezlerin, haşhaşilerin, efsunlanmışların, bu vatana bu millete kastettiği gece ben Sinop'taydım. Herkesin yaşadığı endişeyi yaşadım. Fakat kendimden çok emindim. Millete olan inancım gerçekten tamdı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinden bir grubun, efsunlanmış bir grubun, kendini bilmez hareketinin eninde sonunda en ağır şekilde geri döndürüleceğine emindim. Çünkü tek dayanağın, tek gücün, millet gücü olduğunu biliyordum. O gece tanklarla insanlarımızı şehit edilirken, askerimize, polisimize kurşun sıkılırken adliye önündeydim. Oradakilere, 'Bundan önce bu devlet, bu millet nasıl darbe teşebbüsleriyle karşılaşmışsa, nasıl onları alt etmişse, kısa sürede bu darbe teşebbüsünden de zaferle ayrılacağız, bunları yeneceğiz' demiştim. Çok şükür sabaha karşı bu teşebbüs atlatıldı. Eğer millet olarak biz ayakta olmasaydık bu darbe teşebbüsünden çok ağır zayiatlar verebilirdik. Asla başaramadılar, başaramayacaklar."

Demokrasi nöbetine destek veren Giresun Ağır Ceza Mahkemesi Reisi Mehmet Demir ise yaptığı konuşmada, "Bu tehdidi savuşturduk. Bundan sonra da gözümüz açık olmalı, tetikte olmalıyız. Yılgınlık göstermeyin" dedi.

Konuşmaların ardından ellerine Türk bayrakları alan hakim, savcı, adliye adliye sarayı önünde yapılan konuşmanın ardından yüzlerce kişiden oluşan kalabalık ellerinde aldıkları bayraklar ile Giresun Atatürk meydanına yürüdüler.

Tekbirler ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları ile Atatürk meydanına gelen hakimler ve savcılar ile eş ve adliye personelinden oluşan grup burada 'demokrasi nöbeti' tutan vatandaşlar ile nöbet tutmaya başladılar.

Haber Ara