Dolar

32,3450

Euro

35,1156

Altın

2.309,94

Bist

9.079,97

Hak-İş Konfederasyonu demokrasi şehitleri ve gazilerini andı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Hak-İş konfederasyonu bu mücadelede 3 kardeşimizi şehit verdi, 100 civarında yaralımız var, bir bölümü ağır yaralı. Biz Hak-İş ailesi olarak bu mücadelenin en önünde yer almanın gururunu yaşıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 02:29:51

Hak-İş Konfederasyonu demokrasi şehitleri ve gazilerini andı
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hak-İş konfederasyonu bu mücadelede 3 kardeşimizi şehit verdi, 100 civarında yaralımız var, bir bölümü ağır yaralı. Biz Hak-İş ailesi olarak bu mücadelenin en önünde yer almanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitleri ve demokrasi gazilerini anmak için "15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Programı"nı organize etti. Altındağ Belediyesi Yunus Emre Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın yanı sıra demokrasi gazileri, şehit yakınları ve çok sayıda sendika mensubu katıldı.

Anma programının açılış konuşmasını yapan Mahmut Arslan, "15 Temmuz gecesi henüz daha sendikamız ve konfederasyonumuz meydanlara inin çağrısını almadan, Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın mesajları henüz ulaşmadan, akşam saatlerindeki hareketliliği sezen arkadaşlarımız hemen yola çıkmıştı.Mücadelenin en önünde yer alan bu kardeşlerimize millet olarak, sendikamız olarak büyük bir borcumuz var" şeklinde konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Hak-İş mensubu Celalettin İbiş'ten bahseden Arslan, "Rahmetli Celalettin İbiş, bizim yol arkadaşımızdı. Onunla biz İsrail'in Gazze saldırısına karşı büyük bir mücadele, büyük bir organizasyon yapmıştık. Ne zaman ihtiyaç hissetsek 2 nolu şubemiz ve başkanıyla beraber hep zor zamanda bizimle beraberdi, hiç sormadan. Hizmet-İş Sendikası 15 Temmuz'un mağdurları, aynı zamanda Hizmet-İş Sendikası'na onur, haysiyet ve şeref kazandıran bu gazilerimizle beraber gerçekten bize tarih boyunca bu vatanın var olmasında hep önemli bir rolü üstlendikleri için her zaman teşekkür edeceğiz. Onlar bu mücadeleye girerken hiçbir beklentileri olmadı. Hiçbir hesap yapmadan sadece vatanı için, milleti için, geleceğimiz için hayatlarını feda ettiler. Hak-İş konfederasyonu bu mücadelede 3 kardeşimizi şehit verdi, 100 civarında yaralımız var, bir bölümü ağır yaralı. Biz Hak-İş ailesi olarak bu mücadelenin en önünde yer almanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un arkasından gelen süreçte muhalefet partilerinin takındığı tutumun büyük önem taşıdığına değinen Arslan, "Dün muhalefet partilerinin liderlerini ziyaret ettik. Hem Sayın Bahçeli'ye, hem Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettik. Bu süreçteki sorumlu davranışlarını, milletle beraber olmalarını ve 7 Ağustos'taki Yenikapı Mitingi'nde Türkiye'ye yönelik birlik görüntüsü vermeleri çok önemliydi" açıklamalarında bulundu.

Haber Ara