Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Gürsel Tekin'ten 'erken seçim' açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, erken seçim ihtimalini değerlendirerek olası bir seçimde sadece CHP'nin oyunu arttırabileceğini savundu. İşte detaylar:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 03:52:36

Gürsel Tekin'ten 'erken seçim' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Erken seçimin, bu kısa süre içerisinde, sıkıntılı bir dönemde, Türkiye açısından çok faydalı olmayacağını baştan itibaren söyledik. Ama erken seçimden de kaçan bir parti değiliz. Yapılan bütün araştırmalarda, şu anda oyunu artıran tek siyasi partiyiz. 'Erken seçim' derlerse, eyvallah, hodri meydan" dedi.

Basın mensuplarıyla, bir restoranda düzenlenen iftarda bir araya elen Tekin, gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

"Koalisyon görüşmelerindeki son durum" sorulduğunda, Tekin, koalisyon sürecinin başlamadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükumeti kurma yetkisini henüz kimseye vermediğini, gelecek günlerde her şeyin belli olacağını söyledi.

"TBMM Başkanlığı seçiminde MHP'nin tutumuyla ilgili düşüncenizi alabilir miyiz" sorusuna, Tekin, "7 Haziran'dan itibaren, seçim biter bitmez, CHP çok açık, net, anlaşılabilir, yalın bir şekilde, önümüzdeki süreçte ne yapacağını paylaştı. Bizim öyle arka kapılarda konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Her teklifimizi açık söyledik. Önümüzdeki günlerde de bu sürecin çok açık ve şeffaf gideceğini beyan etmek istiyorum. Su gibi, bardağa baktığınızda öbür tarafını göreceksiniz. Bizim milletten saklayacak hiçbir şeyimiz yok" yanıtını verdi.

"Doğrusu ben, MHP'deki yetkililerin bu öfkelerini anlamakta zorluk çekiyorum, galiba biraz suçluluk psikolojisi" diyen Tekin, kimsenin tercihini sorgulamadıklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yapılan saldırıları üzüntüyle izlediğini ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara