Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Güneydoğulu ihracatçılardan teröre tepki

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsun Altunkaya, son günlerde artan terör olaylarını kınayarak, birlik ve beraberlik ruhunun bozulmamasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 10:04:41

Güneydoğulu ihracatçılardan teröre tepki
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsun Altunkaya, son günlerde artan terör olaylarını kınayarak, birlik ve beraberlik ruhunun bozulmamasını istedi.

Şırnak'ın Cizre ilçe polis kontrol noktasına bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan Altunkaya hiç kimsenin terörle bir yere varılmasının mümkün olmadığını vurgulayarak sorunların demokrasi içerisinde çözülmesinden yana olduklarını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya yaptığı açıklamada terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Amacı ne olursa olsun, insanların ölümüne, yaralanmasına, evsiz ve yurtsuz kalmasına neden olan her türlü terör olayını kınıyoruz. Yaşam hakkı en kutsal haktır ve kimsenin bu hakkı, her ne bahaneyle olursa olsun almaya hakkı yoktur. Yıllardır terörle, şiddetle, ölümlerle iç içe yaşayan bölge halkı huzur istiyor, güven istiyor, refah istiyor. Terörün, şiddetin olduğu yerde huzur olmaz, refah olmaz. Hep birlikte, barış içerisinde yaşamayı başarmak zorundayız" şeklinde konuştu.

'Yenikapı ruhu birlik ve beraberliğimizin göstergesidir'

Terör olaylarının perde arkasının önemine dikkat çeken Altunkaya, "Türkiye, Ortadoğu'da stratejik bir noktada bulunuyor. Türkiye'nin coğrafi konumu, gelişmiş demokrasisi, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, İslam dünyasının parmakla gösterilen, fikri sorulan, sözü dinlenen bir ülkesi olması bazı güçlerin işine gelmiyor. Bu nedenle de Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, dünyada daha fazla söz sahibi olmasını istemeyen bir takım güçler, sürekli terör örgütleri aracılığı ile ülkemizi zayıf düşürmeye çalışıyor. Sürekli farklı kavramlarla insanlarımızı bölerek, ayrıştırarak hep şiddeti körüklüyorlar. Ancak, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenler şunu çok iyi bilmelidir ki, asla başaramayacaklardır. Milletimiz, bu karanlık oyunlar karşısında sağduyusunu korumalı, asla oyuna gelmemelidir. Yenikapı'da sağlanan birlik ve beraberlik tablosu asla bozulmamalıdır. Kardeşliğimize yönelecek her türlü girişime karşı olmalıyız. Demokratik bir ortamda, bir arada, kardeşçe, barış içerisinde yaşamaktan başka çaremiz yok. Bu bilinçle şiddetin yerini barışın aldığı, huzurun ve refahın egemen olduğu günlerin gelmesi için çaba göstermeliyiz" dedi.

Altunkaya, terörün çirkin yüzünün Gaziantep'ten sonra Cizre'de kendini gösterdiğini vurgulayarak, "Kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimiz yapılan bu saldırılarda şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Haber Ara