Dolar

32,5069

Euro

34,7926

Altın

2.418,81

Bist

9.679,44

Güney Kore: ABD'nin olası Kuzey Kore müdahalesini desteklemiyoruz

Güney Kore'den, ABD'nin olası müdahale ihtimalini eleştiren bir açıklama geldi. Birleşme Bakanı Hong Yong-pyo, 'ABD'nin Kuzey Kore'ye olası önleyici müdahale fikrini desteklemiyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 12:36:51

Güney Kore: ABD'nin olası Kuzey Kore müdahalesini desteklemiyoruz

Yonhap ajansının haberine göre Bakan Hong Yong-pyo, basına yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin Kuzey Kore'nin nükleer girişimlerini engellemek üzere düzenleyeceği olası askeri saldırılarına ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağı gerekçesiyle olumlu bakmadıklarını ifade etti.

Hong'un bu açıklamasının ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Kuzey Kore konusunda "her türlü seçeneğin masada olduğuna" dair yaptığı yorumların ardından geldiği belirtildi.

ÖNCELİĞİMİZ HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ

Seul yönetiminin Washington'ın olası askeri saldırılarını ulusal güvenlik kaygıları dışında değerlendiremeyeceğini vurgulayan Hong, "Olası önleyici saldırılar, Kuzey Kore'den kaynaklanan nükleer tehdidi engellemeyi amaçlıyor olabilir. Fakat bizim bu konuda önceliğimiz halkımızın güvenliğidir." ifadelerini kullandı.

Kuzey'i nükleer ihtiraslarından vazgeçmeye ikna etmek için iki Kore arasında diyaloğa dayalı bir stratejinin benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Hong, "Şu anda tarihi bir dönemeçteyiz. Ya Kuzey Kore'nin nükleer silahlara sahip olması iddiasını kabulleneceğiz ya da onları bu kötü alışkanlıktan vazgeçireceğiz." diye konuştu.

 

Haber Ara