Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

GUNDEM OZETI / 9 SUBAT 2016

GUNDEM OZETI / 9 SUBAT 2016

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 02:02:07

GUNDEM OZETI / 9 SUBAT 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Bütçe Komisyonu heyetiyle KKTC Ticaret Odası heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/15.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB-Sanayi Odaları Konsey Toplantısına katılacak.

(Ankara/15.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile yapacağı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Macaristan Ulusal Meclisi Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban tarafından kabul edilecek.

(Budapeşte) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov tarafından kabul edilecek. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılacak olan Elitaş, Türk-Türkmen İş Forumu'nda bulunacak.

(Aşkabat)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2016 bütçesinin sunumunu yapacak.

(TBMM/10.00)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sanayi Odası Konsey Toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/15.00)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Törenine ve 2023 Vizyonunda Türkiye'de Karayolu Taşımacılığı Çalıştayında yer alacak.

(İstanbul/09.15/10.30)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partisinin Mamak İlçe Başkanlığı'nca, Şırnak'ın Cizre İlçesinde görev yapan güvenlik güçlerine gönderilmek üzere hazırlanan tırın yola çıkması dolayısıyla düzenlenen programa katılacak.

(Ankara/14.30)

9- AK Parti, CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)


10- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri ele alınacak.

- Adalet Komisyonu'nda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00/10.00/15.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum izleniyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Rus uçaklarının hava saldırısı nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)


5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)


6- Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde açılan "Katar adına casusluk" davasının duruşması izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)


7- Avrupa Birliği'nin kurucu altı ülkesinin dışişleri bakanları, düzenlenecek zirvede bir araya gelecek.

(Roma)


8- Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma hakkında açılan yolsuzluk davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi'nde görülecek.

(Johannesburg)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 Aralık ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi ve bu yılın ocak ayına yönelik Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları istatistiklerini paylaşacak

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesi, Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Seyrantepe DİSKİ Spor Tesisleri'ndeki karşılaşma seyircisiz oynanacak.

(Diyarbakır/13.00)


2- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turunun ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Polonya'nın Chemik Police takımıyla karşılaşacak.

(Szczecin/21.30)


3- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası çeyrek final turunun ilk maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Belçika'nın Asterix Kieldrecht takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Beveren/21.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Haber Ara