Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

GÜNDEM / 31 AĞUSTOS 2016

GÜNDEM / 31 AĞUSTOS 2016

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 09:00:10

GÜNDEM / 31 AĞUSTOS 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Vatikan Büyükelçisi Paul Fitzpatrick Russell, Tacikistan Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Cha Kon Il'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki heyet ile Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyesi ve eski İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/14.15/15.00/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Dayanışma ve Egemenlik Temalı Parlamenterler Toplantısı'nda konuşacak.

- Kahraman, programı kapsamında ikili görüşmelerde de bulunacak.

(Varşova) (Fotoğraflı)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde halka hitap edecek.

- Yıldırım, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman ve BM Mülteci̇ler Yüksek Komi̇seri̇ Filippo Grandi'yi̇ Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/10.30/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek MYK'ya başkanlık edecek.

- Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Avrupa Dış İlişkiler Konseyi üyeleriyle görüşecek.

(Ankara/10.30/TBMM/14.00/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maxx Royal Belek Golf Resort'ta düzenlenecek Türkiye - Rusya Medya Forumu'na katılacak.

- Bakan Avcı, "Yeni Dönemde Türkiye Turizminin Rusya'ya Bakışı - Potansiyelini Keşfet" panelinde de yer alacak.

(Antalya/10.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valilik, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelecek, Adana İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Adana/10.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile KKTC Dışişleri Bakanlıkları arasında bilişim ve arşiv alanında gerçekleşen iş birliği projesinin resmi açılışını mevkidaşı Tahsin Ertuğruloğlu ile yapacak.

- KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edilecek Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İtalya-Almanya Hükümetlerarası Zirve toplantısında bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Modena) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türk İslam Bilim Kültür Mirası Projesi kapsamında yayımlanan eserlerin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya EXPO'yu ziyaret edecek.

(Antalya/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu'nun açılışını yapacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Konsey Toplantısı ile Ankara Ticaret Borsası Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Keçiören Metrosu'nda test sürüşü gerçekleştirecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK temmuz ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

7- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayı üretici ve market fiyatları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)


GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

(Ankara/13.00)


KÜLTÜR SANAT

1- İBB Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi'nin, İstanbul temalı 22 farklı hediyelik eşya tasarımı, İstanbul Kitapçısı Taksim Metro Girişi Kültür AŞ Sergi Salonu'nda ziyarete açılacak.

(İstanbul/14.00)

2- Romen Dili Günü vesilesiyle İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi'nde Romen piyanist Adina Cocargean resitali gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.30)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımı ile Rusya arasında yapılacak özel maçı izleyecek.

(Antalya/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Açık Tenis Turnuvası ana tablo maçları devam ediyor.

(New York)


ÖZEL HABER

1- Bayram gelmeden kredisi geldi

- Yaklaşan Kurban Bayramı ve bayram ertesi döneme denk gelen okula dönüş dolayısıyla, müşterilerinin artan nakit ihtiyaçlarına yönelik kredi kampanyaları düzenleyen bankalar, birbirinden farklı vade, faiz oranı ve ödeme seçenekleriyle finansman desteği sunuyor

- Geleneksel hale gelen bayram kredilerinde günde 6 TL taksit ve 3 ay erteleme gibi seçenekler ön plana çıkıyor

(Hüseyin Demir/İstanbul)

2- İlmekler 1 Eylül için atıldı

- İstanbullu balıkçılar, ekmeklerini denizin derinlerinden çıkarmak için, av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de Sarıyer'deki Rumeli Feneri'nden demir alacak

- Ağlarını ilmek ilmek örerek son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yarın yaklaşık 50 gırgır ve 70 trol teknesiyle palamut, lüfer, istavrit, çinekop, hamsi, torik ve sardalya avlamak için Marmara ve Karadeniz'e açılacak

- Fırtına, bora, kar, yağmur demeden zorlu deniz koşullarına göğüs geren balıkçılar, yeni sezondan umutlu olmalarına rağmen denizlerdeki kirliliğin balık stokuna olumsuz etkisinden yana dertli

- Trol balıkçısı Seyit Ketenci:

"En büyük sıkıntımız bence deterjan. Denizlerde birçok çeşitlilik tükenmek üzere. Çinekop, lüfer, istavritte azalma var. İstavrit bir türlü üreyemiyor. Doğa kendini bir şekilde yeniliyor ama kirlilik yüzünden yetemiyor. Kirlilik, doğaya ağır geliyor"

(Çiğdem Alyanak/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Haber Ara